"Då kan det bli aktuellt med extra avsnitt"

Borås Artikeln publicerades

Borås Tidnings podcast ”Mordet på Reijo Daag” avslutades i går med det femte avsnittet.

Serien har hittills runt 110 000 lyssningar och har dessutom toppat I-tunes podcastlista. Är du förvånad över gensvaret?

– Jag är överväldigad! Eftersom det är första gången BT gör poddradio visste vi inte alls vad vi kunde vänta oss. Vi hoppades förstås att lyssnarna skulle hitta oss, men det här överträffar allt vi hade vågat drömma om.

Det här är BT.s första podcast. Vad har du som reporter skaffat dig för erfarenheter?

– Jag har lärt mig massor, framför allt om tekniken men också om sättet att göra intervjuer. Men i grund och botten är ju reporterjobbet detsamma oavsett medium, att ställa frågor och berätta en historia.

Mordet är sedan länge preskriberat, men det kan ändå bli aktuellt med en uppföljning. Hur kan ni gå vidare?

– Vi har sagt att om vi får fram ny information, kommer vi att återkomma med extra avsnitt. Vi hoppas fortfarande att vi ska kunna få ta del av sekretessbelagda förundersökningen, och det kan också vara lyssnare som hör av sig och har nya saker att berätta. Att mordet är preskriberat innebär att ingen kan dömas för det, men det finns ändå många frågetecken kvar om vad som egentligen hände.


Så lyssnar du på BT dokumentär

Dator: Använd spelaren ovan eller gå till vår specialsajt.

Smartphone: Mordet på Reijo Daag finns också i appen Podcaster till Iphone. Klicka här för att komma till Podcaster. Välj knappen "PRENUMERERA" för att få en snabbväg till podden och notiser om nya avsnitt. Om du inte har Podcaster-appen – gå till Appstore för att ladda ner.


• Alla avsnitt sparas på vår specialsajt där du också hittar extramaterial såsom bilder, tidningsklipp, persongalleri och tidslinjer.

• Alla avsnitt sparas också Podcaster-appen för senare lyssning.


Har du mer information om mordet på Reijo Daag?

• Kontakta BT Dokumentär på btdokumentar@bt.se.