Clark Olofsson gripen i Apelviken

Borås Artikeln publicerades

Clark Olofsson var en av de tre som greps när polisen gjorde ett narkotikatillslag i Varberg i lördags, uppger Radio Sjuhärad.

Samtidigt slog Stockholmspolisen till mot en transport av narkotika.

Clark Olofsson, eller Daniel Demuynck som han heter idag, hade inte en chans när piketpolisen kom, uppger en poliskälla till Sveriges Radio Sjuhärad.

Till BT säger Marianne Paulsson, jourhavande polischef i Halland, att tre misstänka greps i ett hus nära kurortshotellet i Apelviken.

– Vi var ett antal polisbilar, säger Marianne Paulsson som var ansvarig för tillslaget i Varberg. Hur många vet jag inte men vi fick hjälp av Göteborg- och Norrköpingspolisen. Vi hade redan många poliser på plats då det var Wheels & Wings i Varberg.

Varken personalen på kurortshotellet eller Apelvikens Camping har dock märkt något polisuppdåd. Att tillslaget sker samtidigt som Wheels & Wings är inget som Marianne Paulsson har reflekterat över.

Daniel Demuynck har i flera omgångar dömts till mångåriga fängelsestraff för en rad uppmärksammade brott, bland annat mordförsök och rån.

Sex personer har anhållits på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott och medhjälp till grovt narkotikabrott. Enligt TV4 var flera av de gripna kända sedan tidigare av polisen.

Tillslaget gjordes av Öst- götapolisen i samarbete med Rikskriminalpolisen eftersom flera av de anhållna har anknytningar till Östergötland.

Östgötapolisen är mycket förtegen och går inte ut med några detaljer kring tillslaget.
– I dag är vi extremt hemliga. Vi kan inte kommentera mer för tillfället, säger Mikael Skog, presstalesman för Östgötapolisen till TT.

Arne Andersson, polis-överintendent på Rikskriminalpolisen, avslöjar inte hur mycket narkotika det rör sig om.
– Jag kan säga att det rör sig om cannabis och amfetamin, säger han till TV4 Nyheterna.

Internationella åklagarkammaren i Stockholm leder nu den fortsatta utredningen.
– Utredningsläget är i sin linda och vi är försiktiga med vad vi säger i nuläget, säger Arne Andersson.

Enligt Sveriges Radio Sjuhärad hade polisen spanat på Daniel Demuynck och de övriga gripna i åtta månader före tillslaget.

BT/TT