Buss4You köper Säfflebussen

Borås Artikeln publicerades

Boråsbaserade Bus4You gör storaffär och förvärvar nu Säfflebussen av norska Nettbuss.

– Det är roligt att huvudkontoret hamnar i Borås, säger vd Stefan Carlén om affären.

Bus4You startade i höstas med trafik i komfortklass på sträckan Göteborg-Borås-Stockholm, men nu är det alltså redan dags att växa rejält.

Säfflebussen är ett jämförelsevis stort företag, med trafik på linjerna Oslo-Göteborg-Köpenhamn och Oslo-Stockholm, och cirka 100 miljoner i årsomsättning. Bus4You har hittills haft fyra bussar och cirka 10 förare.
– Vårt koncept har varit lite annat, nu går vi in i en mer volymbaserad trafik, säger Stefan Carlén.

Han vill betona att affären inte är avslutad eftersom de fackliga förhandlingarna inte är slutförda, men räknar med att den går i lås inom kort.

Nettbus, som är helägare till Säfflebussen, säljer allt till Bus4You, där man i sin tur äger 51 procent av aktierna. Varumärket Säfflebussen behålls dock.
– Affären sker på Nettbuss initiativ. De har känt ett behov av att samordna och synkronisera de båda produkterna under samma hatt, förklarar Stefan Carlén, som äger 49 procent av Bus4You tillsammans med kompanjonen Bo Stockhaus.

–?Vi har fått ett avtal som vi är nöjda med. Vi känner att det finns ett förtroende för oss från huvudägarens sida.
Vilka nya marknader som väntar för det väsentligen större Bus4You är för tidigt att säga, menar Stefan Carlén. Men han är öppen för allt.
– Vi skulle gärna köra mellan Borås och Göteborg utan upphandling. Den linjen är i grund och botten lönsam och det känns bakvänt att den är upphandlad, säger han.