BT startar näringslivspodd – Lager 157-grundaren först ut

Borås Artikeln publicerades

Först ut att bli intervjuad är Stefan Palm, vd och grundare av Lager 157. Elin Kullander, reporter på BT, berättar om satsningen.

– Vi vill ge våra läsare möjlighet att själva få vara med i samtalet och få en fördjupad bild av Sjuhärads många näringslivsprofiler. Nu vill vi lyfta fram berättelserna bakom deras framsteg och samtidigt prata om vad baksidorna av framgången är. Just nu fokuserar vi på profiler inom näringslivet, men framöver kan vi komma att skifta fokus till personer inom något annat område.

Varför ska man lyssna på de här intervjuerna i stället för att läsa en utskrift av dem?

– Fördelarna med en podd är många, speciellt när man vill komma nära en person som vi ju vill i en helgintervju. Precis som i ett skrivet reportage vill vi lyfta fram de mest intressanta delarna av människor och platser, men nu kommer lyssnaren kunna höra fördjupade berättelser från intervjupersonen själv och från deras egna arbetsplatser.

Se klippet från när BT besöker Lager 157:s huvudkontor i Gällstad

Stefan Palm, vd på Lager 157, är första gästen. Kan du avslöja något om innehållet?

– Stefan Palm är ju en väldigt intressant person i det att han startat en verksamhet från nästan ingenting och nu växer Lager 157:s butiker i en oerhörd takt över Sverige. Vi pratar om hans egna relation till kläder och hur hans uppväxt har präglat det företag han driver idag – och vart det är på väg.

Har du fler gäster inbokade?

– Ja, framöver kommer vi att träffa bland annat Ville Kangasmuukko, vd:n som fått Bubbleroom att slå rekord i omsättning flera år i rad. Vi träffar också Kiki Wallmansson, entreprenören bakom modemärket Svea och pratar om hur man etablerar ett helt nytt tjejmode. Sedan kommer vi även att besöka den Boråsbördiga bankgrundaren Lena Apler på hennes kontor på Collector bank.

 

Fakta

Detta är en podcast och här hittar du den

En podd är en inspelad radiointervju som man hämtar hem digitalt och som man kan lyssna på när man vill.

Den går att lyssna på avsnitten på bt.se eller i appen. Podden finns även på plattformar som Acast och i iTunes.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.