BT livesänder lokal valvaka

Borås Artikeln publicerades
Joel Besseling och Erik Jullander lotsar TV-tittarna under BT:s lokala valvaka.
Foto: Lars-Åke Green
Joel Besseling och Erik Jullander lotsar TV-tittarna under BT:s lokala valvaka.

Borås Tidning livesänder en lokal valvaka på söndagskvällen.

– Det blir ett späckat schema med gäster i studion, samtal från fältet och rapportering om hur rösträkningen fortskrider, säger programledarna Erik Jullander och Joel Besseling.

Sändningen från BT-husets studio pågår klockan 20.30-23.

Upplägget är ungefär likadant som vid tidningens direktsända valvaka 2014.

– Skillnaden är att det kommer fler gäster till studion denna gång. Det blir knappt en ensam stund för oss i studion under kvällen, säger Erik Jullander.

Lena Matthijs, som har varit polisens kommenderingschef i Västra Götaland, summerar hur valrörelsen har fungerat ur säkerhetsperspektiv. BT:s redaktionschef Carl Lind och P4 Sjuhärads tillförordnade kanalchef Mattias Johansson talar om mediabevakningen. Tidningens politiska redaktör Lars Näslund och nyhetskrönikör Hanna Grahn medverkar, liksom ungdomspolitiker.

BT-reportrar kommer att rapportera från lokala partiers valvakor ute på stan.

– Jag ringer upp reportrarna med videosamtal så att våra tittare får en bild av hur det fungerar ute på fältet, och hur partierna reagerar på de resultat som trillar in under kvällen, säger Joel Besseling.

Den sista sändningstimmen, då det finns en indikation på valutgången, kommer företrädare för samtliga partier i kommunfullmäktige till studion.

– Jag är spänd på att få veta om vi kan få tydligare besked om hur de ser på möjliga samarbetspartners kommande mandatperiod. De har hela tiden sagt att resultatet på valdagen räknas, och även om jag inte räknar med att de ska sköta förhandlingar i vår TV-studio så är de välkomna med utspel, säger Erik Jullander.

Varför ska man följa BT:s valvaka när SVT sänder samtidigt?

– Där får man inte kommunsiffrorna för Borås. Många är väldigt intresserade av rikspolitiken också, och det går att ha en dator eller telefon vid sidan av TV:n och höja volymen där man tycker att det verkar mest intressant för tillfället.

Sändningen på bt.se är tillgänglig för alla och kostnadsfri.

Foto: Lars-Åke Green