Brolle vet hur man levererar

Sommartorsdag Artikeln publicerades
Brolle tillsammans med Mimi Werner på Stora torget i Borås.
Foto: Karl-Roger Karlsson
Brolle tillsammans med Mimi Werner på Stora torget i Borås.

Brolle bjöd på stor spelglädje med många gamla rockklassiker, hyllade Jerry Williams och gjorde en duett med Mimi Werner inför ett så gott som fullsatt Stora torget.

Man behövde inte ha särskilt skarpa ögon för att se att Brolle och hans bandet faktiskt hade roligt på riktigt när de spelade på Stora torget i Borås. Och det var en smittande glädje, efter vad man kunde märka. Publiken var snabbt med på noterna. Det dansades till och med här och var på torget, där utrymmet tillät.

”Det verkar ha blivit fler invånare i Borås än när jag var här senast”, utbrast han med glimten i ögat.

Repertoaren var en blandad kompott av klassisk rock, rockabilly, country och egna låtar. Fästmön Mimi Werner medverkade också på scen, inte bara i den romantiska kärleksduetten ”Find a way”, utan också i countrylåten ”Jackson” samt gjorde ett eget nummer tillsammans med Brolles band, vilket svängde lika mycket som allt annat på scen den här kvällen.

En kul grej var också att han gjorde en variant av Cornelis Vreeswijks ”Jag och Bosse Lidén”, fast man kan fråga sig om han faktiskt hade en aning om vilka associationer som namnet Bosse Lidén väcker bland den äldre generationen av boråsare, i form av den legendariske programledaren på lokalradion i Borås, Bosse Lidén, som vissa menar att låten faktiskt handlar om.

Han hyllade också den bortgångne Jerry Williams med ”Vintersaga”, en mäktig version av den där visan med där stora vemodet som rullar in.

En så rutinerad och bjussig artist som Brolle visade förstås även i Borås på en stor och varm scennärvaro och även på avspända mellansnack som inte bara kändes mer genuint än som det slags påklistrade nonsens vissa artister utsätter sin publik för. Han snackade till exempel om hur man kan lyckas med saker (som att skaffa drömgitarren) om man bara är tillräckligt tjurskallig och om vad man egentligen kan göra med en tipsvinst.

Allt som allt en skön sommarkväll med fin underhållning av en folkkär artist som vet hur man levererar.