Brand på Orust under kontroll

Bränder Artikeln publicerades

Branden i ett flerfamiljshus på Orust är under kontroll, men släckningsarbetet beräknas pågå in på morgonen, enligt Bohusläningen.

Husets tolv lägenheter är evakuerade och ingen person uppges vara skadad.

Flera av de boende har fått hjälp i ett församlingshem, där de tas om hand i väntan på att hitta nya tillfälliga boenden. Kommunen har även öppnat upp en stängd avdelning på ett äldreboende för att ordna med sovplatser.

Det bor ett 30-tal personer i det brandhärjade huset, exakt hur många av dem som behöver hjälp är oklart.

Larmet kom strax efter 19.30 på lördagen, och brandorsaken är ännu okänd. Enligt polisen började branden i en av uppgångarna och spred sig vidare upp till taket. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.