Bostadstopp i Borås misstänks för förskingring

Borås Artikeln publicerades
Foto:Anders Wiklund/TT

En högt uppsatt chef inom fastighetsbranschen i Borås, misstänks för förskingring. Fallet utreds nu både internt och av polisen.

Det var den 20 januari i år som man fick indikationer om att en person ägnat sig åt ekonomiska oegentligheter. En internutredning sattes i gång omedelbart och ärendet polisanmäldes. Händelsen upptäcktes under en granskning av några mindre transaktioner. Den misstänkte är nu arbetsbefriad.

– Så fort vi hade konfronterat honom med de här uppgifterna tillstötte han att så var fallet och gick hem. I princip direkt efter mötet, en kvart efter, så stängdes han ner, säger vd:n för bolagets fastighetsförvaltning.

Varken han eller någon annan inom bolaget vill uttala sig om några detaljer utan hänvisar till pågående utredning. Hur mycket pengar det rör sig om och under hur lång tid det har pågått är fortfarande oklart.

– Vi går inte in på några sådana detaljer utan vi gör vår internutredning, en oberoende granskning och sen kommer ju polisens undersökning. Vi tror iallafall att någon gång under första veckan i mars så har vi en färdig utredning. Så då kan vi ge mycket mer, säger vd:n.

De försäkrar dock att inga kunder har eller kommer påverkas.

– Ingen kommer ju drabbas av detta, utan det är ju sådant som vi har skydd till givetvis, säger en annan högt uppsatt chef.

Den misstänkte mannen blev avstängd från sin tjänst omedelbart och har nu ersatts av en tillförordnad.

– Det är ju olyckligt givetvis att det inträffar så vi tar till det vi kan nu och går till botten med det.

BT sökte under hela dagen ansvarig hos polisen utan resultat.