Boråsskola nedklottrad - med hakkors

Dalsjöfors Artikeln publicerades
5 bilder
Foto:Joel Engblom

Dalsjöskolan har under helgen blivit nerklottrat med hakkors. Skolan har under en längre tid haft problem med skadegörelse, säger verksamhetschefen Julio Garcia Atterström.

Någon gång mellan lördag och söndag har flera delar av Dalsjöskolans huvudbyggnad blivit nedklottrad med ett tiotal olika tecken, bland annat hakkors. Stora entrén och fönster som vetter mot bussvändplatsen har vandaliserats med färg.

När BT når verksamhetschefen Julio Garcia Atterström är han inte förvånad.

– Det tar mig absolut inte på sängen. Minst en gång varannan vecka möts vi av uppkörda gräsmattor när personalen kommer till skolan, säger han.

Garcia Atterström säger att skolan under senaste året blivit en samlingsplats för ungdomar och unga vuxna som kör epatraktorer och bilar. Under perioder har skolan drabbats av både skadegörelse och nedskräpning - det har gått så långt att de hyrt in vakter.

– Vi har haft extra ronderingar och någon gång har vi haft en vakt där hela natten. Men det är väldigt dyrt och inget vi alltid kan göra.

Händelsen kommer enligt verksamhetschefen att lyftas med rektor, föräldraråd och arbetslagen på skolan. Även kameraövervakning har varit uppe på dagordningen för att få bukt med skadegörelsen.

– Det är dyrt, men det är dyrt att åtgärda skadegörelse på skolan också, säger han.

Vad säger polisen?

– Vi har haft kontakt med polisen många gånger efter incidenter på kvällar och helger. De har svårt att prioritera att komma ut på kvällstid, det kan jag ha förståelse för.