Boråsarens jakt på superentreprenören Elon Musk: "En av de svåraste i världen"

Borås Artikeln publicerades
3 bilder

Få en intervju med mångmiljardären, entreprenören och Teslachefen Elon Musk i din svenska youtube-kanal. Se till att fixa det på mindre än sex månader. Låter det omöjligt? Inte om du frågar boråsaren Andreas Desai.

Startskottet för Andreas Desais projekt "Jakten på Elon Musk" har gått. Genom en videoblogg på youtube-kanalen "Copy + paste" kommer det gå att följa boråsarens försök att få en intervju med Musk, mannen som bland annat är känd som grundare av SpaceX och Tesla. Andreas Desai berättar att det finns två anledningar till att han bestämt sig för att intervjua honom. Den ena är att han är en extremt inspirerande och viktig person.

– Den andra är att han nog är en av de som är svårast att få tag på i hela världen. Donald Trump kanske är svårare att få till en intervju med – men han vill jag ändå inte träffa, berättar Andreas Desai.

Just svårighetsgraden är en viktig drivkraft i det sex månader långa uppdraget. Förutom att driva en youtube-kanal arbetar Andreas Desai bland annat med att coacha säljare och som föreläsare. En av hans filosofier är att oavsett vad du vill uppnå så går det – bara du bestämmer dig för det.

– Jag vill inte säga åt folk vad de ska göra, och sedan själv lägga mig på soffan utan att åstadkomma något. Jag vill visa att om du tar i ordentligt, engagerar dig och gör upp en plan för hur du ska nå ditt mål så går det att uppnå precis vad som helst.

Andreas Desai planerar att intervjun med Elon Musk kommer beröra ämnen som hur vi når vår maxpotential, och om det går att överkomma "jantetänket". Han har kontaktat Teslas pressavdelning för att försöka få till intervjun, men troligtvis kommer det inte att gå så lätt. Med största sannolikhet kommer han behöva resa till USA för att träffa Musk.

– Jag har en tydligt utstakad plan för hur jag ska göra. Men den kommer jag inte avslöja. Jag är helt säker på att jag kommer lyckas. Varför? Eftersom jag har bestämt mig för det.