Boråsare bakom insamling för cancerdrabbad femåring

BORÅS Artikeln publicerades
Boråsaren Angelica Weijmer startade i veckan en insamling för en femårig pojke drabbad av cancer – nu har hittills 82 000 kronor samlats in tack vare inläggen på sociala medier.
Foto: Privat
Boråsaren Angelica Weijmer startade i veckan en insamling för en femårig pojke drabbad av cancer – nu har hittills 82 000 kronor samlats in tack vare inläggen på sociala medier.

På två dygn har 82 000 kronor samlats in till cancerdrabbade Egon, fem år. Boråsaren Angelica Weijmer står bakom initiativet som pågår på sociala medier.

– Jag tror och hoppas att vi kan nå över 100 000 kronor, säger tvåbarnsmamman.

Angelica Weijmer har drygt 5 000 följare på Instagram, där hon skapar innehåll från sitt liv som småbarnsförälder. I veckan uppmärksammade hon ett inlägg av en person hon själv följer.

– Den här kvinnan och jag har följt varandra eftersom vi är i en liknande livssituation och har barn i ungefär samma ålder. I ett inlägg berättade hon att hennes femårige son drabbats av cancer. Det var fruktansvärt att läsa och jag fick panik eftersom det är så lite man kan göra, säger boråsaren.

Men en sak kände Angelica Weijmer att hon kunde bidra med – att uppmana sina följare att skänka pengar.

– Det första dygnet kom det in 52 000 kronor, jag hade räknat med några tusen, max. Det är helt galet att folk är så generösa, säger hon.

A post shared by Angelica Weijmer (@weijmer) on

Under fredagen låg summan på 82 000 kronor. Dessutom har ett företag skänkt femåringen det han önskar sig mest av allt – en iPad.

Angelica Weijmer tror att igenkänningsfaktorn har bidragit till det stora engagemanget.

– Jag reagerade extra starkt eftersom jag har barn som är ungefär lika gamla. Och många av de som följer mig är själva mammor.

Egon.
Foto: Privat
Egon.

En tredjedel av den totala summan ska gå till pojkens familj, resten ska skänkas till Barncancerfonden. Ett Facebook-inlägg har hittills delats drygt 120 gånger, och Angelica Weijmer gör löpande uppmaningar på Instagram. Pengarna fortsätter strömma in.

– Insamlingen ska pågå till efter att barnbidraget kommit. Många har sagt att de vill skänka, men behöver vänta tills det kommer. Nu tror jag att vi kommer över 100 000 kronor – det känns helt fantastiskt.

Boråsaren är själv ödmjuk kring sin insats.

– Visst, jag har dragit igång det, men det är de som har skänkt och som delar inläggen som ska ha äran, säger hon.