BORÅS: Ung valarbetare för SD misshandlad av flera i centrum

Borås Artikeln publicerades
Andreas Exner.
Foto: Lars-Åke Green
Andreas Exner.

En 15-årig SD-representant fick en cola över sig vid valstugan på Stora torget.

Bredvid andra partier har SD sin valstuga på Stora torget där valarbetare bemöter frågor inför EU-valet. Vid tretiden i dag fick den 15-åriga valarbetaren en cola hälld över sig av en annan ung kille som sedan sprang snabbt iväg.

Ungefär en halvtimma senare uppmärksammade 15-åringen förövaren på Stora Brogatan när han var på väg till centralstationen. Han tog en bild på personen, som han skulle skicka till polisen, men blev då påhoppad av honom och hans kamrater. Detta enligt distriktsordförande för SD Borås Andreas Exner.

– När de såg att han fotade hoppade de på honom fysisk och verbalt och kom över hans telefon. De ville se till att bilden försvann, säger Andreas Exner.

Killen återfick sin telefon men var skärrad av händelsen och vände tillbaka till de andra valarbetarna som på plats gjorde en polisanmälan.

– Det avskräcker unga individer att engagera sig i politiken när man blir bemött såhär. Jag hoppas att om någon uppmärksammade något kontaktar man polisen, säger Andreas Exner.

Linnéa Boström, jourhavande förundersökningsledare, bekräftar att en patrull har varit på plats och brottet rubriceras som misshandel alternativt ringa misshandel och olaga hot. Gärningsmannen är inte identifierad.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.