Borås femte Actionrun drog storpublik

Borås Artikeln publicerades
Foto: Lars-Åke Green

Årets Actionrun är det femte i ordningen i Borås och grundaren Tomas Ahremark är mer än nöjd med hur evenemanget genomförts.

– Vi hade en fantastisk dag, allt gick som planerat, säger han på lördagskvällen.

Publiksiffran har inte blivit officiell ännu men efter att det varit gott om folk runt samtliga av de 40 hindren i Borås innerstad på lördagen är arrangören mer än nöjd.

– Det var ju så mycket folk, och när alla bjuder till så som de gör så blir det ju så fantastiskt som det blev idag, säger Tomas Ahremark.

Nästan 2000 deltog i loppet i år och trots att banans 40 hinder är spektakulära och bjuder på en hel del utmaningar för deltagarna så är skadorna så gott som obefintliga.

– Något skrapsår och en lindrig handskada och en stukad fot är de rapporter jag fått och det tycker jag inte man kan säga så mycket om, säger Tomas Ahremark som vill hylla loppets samtliga deltagare.

– Det är 70 stycken som springer elitklassen men sedan finns det ju 1900 andra deltagarna och de ska känna sig så stolta, det är en stor bedrift att springa Actionrun och det är verkligen riktiga hjältar.

Han är grundare till evenemanget, som växer runt om i Sverige år för år, men han vill helst inte ta åt sig äran.

– Jag är så stolt över alla som kämpar. Alla föreningar som hjälper till, de är våra hörnpelare och ska ha all tänkbar cred, säger han.

Nu väntar en vecka där det ska packas ner hinder och städas innan de sju långtradarna med Actionruns utrustning rullar vidare mot Västerås och nästa lopp.