BORÅS: Bar poliströja – med insatsstyrkans tryck

Borås Artikeln publicerades
Bilden har inget samband med händelsen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bilden har inget samband med händelsen.

En man blev påkommen när han bar en poliströja på Kristineberg.

Han åtalades – men friades.

Händelsen inträffade i somras.

En polis uppmärksammade boråsaren på Lars Kaggsgatan. Mannen hade på sig en t-shirt med polisens logotyp och insatsstyrkans utbildningsmärke.

Enligt boråsaren hade han beställt plagget från utlandet för att han ”tycker om den svenska polisen och ville stödja dem”.

Att det var brottsligt och att någon skulle kunna förväxla honom med en polis förstod han inte, uppgav han.

Boråsarens åtalades för föregivande av allmän ställning då åklagaren ansåg att privatpersoner kunde uppfatta det som att mannen tillhörde polisen.

Tingsrätten konstaterade att det rörde sig om ett obehörigt bärande men att mannen haft plagget på sig under en kort tid och att han haft sin son med sig. Domstolen ansåg därför att det inte var brottsligt och boråsaren frikändes.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.