Borås är Årets Stadskärna

Borås Artikeln publicerades

Svenska Stadskärnor har utsett Borås till Årets Stadskärna.

Det uppger kommunen i ett pressmeddelande. Just nu pågår också en presskonferens på Sandwalls plats där ett 30-tal personer från bland annat Svenska Stadskärnor, Borås stad och kommunstyrelsen.

Juryns motivering:
"Borås är bra på att vara stad och det märks att de satsar på det. Parterna gör målmedvetna långsiktiga satsningar vilka accelererat de senaste åren. Boråsaktörerna visar upp en mångsidig, hög kompetens och drar åt samma håll. Plattformen för utvecklingsarbetet har utvecklats löpande och bygger på en gemensam avsiktsförklaring tillsammans med ett fräscht Borås City AB som nu kompletterats med destinationsbolaget Borås Borås TME. Genom det starka politiska engagemanget har man nått så mycket längre. Borås city andas attraktion och lust!"

– Det här verkligen ett jätteroligt besked! Vi är så stolta över hur Borås stadskärna har utvecklats de senaste åren och det känns fantastiskt att det uppmärksammas över hela Sverige, säger Anna Liljenby, cityledare Borås city, i pressmeddelandet.

– Det här är något för alla Boråsare att vara stolta över. Det är tack vare god samverkan med näringslivet som staden har kunnat utveckla stadskärnan i hög takt. Vi har länge arbetat för stadskärnans bästa och det känns roligt att nu få ett kvitto på att vi arbetar på bästa sätt med de här frågorna, säger Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande i samma pressmeddelande.