Artiklar om EU-valet gratis på bt.se

Borås Artikeln publicerades

Från och med nu låser Borås Tidning upp allt som skrivs om EU-valet. Anledningen är att flera ska kunna ta del av informationen inför valet den 26 maj.

– Vi har ett uppdrag att göra samhällsnytta och vara en demokratisk arena och då är det angeläget att så många som möjligt får ta del av vår EU-valbevakning, säger Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning.

BT gjorde samma sak inför valet i höstas.

– Vi behöver absolut ta betalt för vår journalistik, men också se när det är viktigt att göra undantag för det, säger Stefan Eklund.

Under valrörelsen i somras var dock materialet upplåst under längre tid.

– Valrörelsen inför valet till Europaparlamentet är kortare, egentligen är det först nu det har kommit igång ordentligt, säger Hanna Grahn, som leder EU-bevakningen på redaktionen.

Under våren har ett antal större satsningar inför EU-valet presenterats i BT, det har bland annat handlat om jordbruksstödet, valdeltagande, och den växande högerpopulismen.

– Utmaningen för oss som lokaltidning är att visa på EU-valets relevans för våra läsare här i Sjuhärad. Till helgen kommer en stor intervju med de kandidater från Borås som står högst upp på valsedlarna i valet till europaparlamentet, och nästa helg handlar det om klimatet, en fråga som berör oss alla.

På bt.se finns också en valkompass att göra inför valet till Europaparlamentet.

– Nu kommer förstås en del av vår kraft att gå åt till att bevaka politikerbesök i Sjuhärad, säger Hanna Grahn.

Nedan några av de artiklar BT publicerat inför EU-valet:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.