Anrik pöl retar Sandared

Borås Artikeln publicerades

Den har varit ett känt problem i 25 år. För 15 år sedan skrev BT om vattenpölen.
Än har inget hänt och ingen verkar vilja ta ansvar för vattensamlingen som döpts till Lilla Viaredssjön.

Alla i Sandred känner till jättepölen framför stationshuset som bildas vid regn- eller töväder. Den har blivit ett så känt fenomen att den till och med fått ett eget namn. I folkmun har vattensamlingen utanför stationshuset döpts till Lilla Viaredsjön.
Men det finns ett allvar bakom skämten om pölen. Företagarna som driver verksamhet i stationshuset upplever vattensamlingen som ett ständigt återkommande bekymmer. Att ingen verkar vilja ta tag i saken och se till att vattnet försvinner permanent, vidgar problemet.
– Vi har alla typer av patienter som besöker oss. Det kan vara äldre personer med rollatorer eller rullstol och de har inte en chans att ta sig igenom vattenpölen som den ser ut nu, säger Martina Barker som driver kiropraktik i stationshuset.
I fastigheten finns dessutom massörer, fot- och hudvårdsspecialister och frisör.
Trots att näringsidkarna stött på hos kommunen vid ett flertal tillfällen har inget hänt.
– Det har varit ett problem att hitta rätt person att prata med, vi blir bollade mellan olika personer. Gatukontoret har varit här och tittat, men säger att det inte är deras mark, säger Martina Barker.? Förutom att det är svårt för kunder och patienter att ta sig fram till entrén genom vattenmassorna försvinner dessutom ett antal parkeringsplatser i och med vattensamlingen.
– Hela Sandared skrattar åt det här, alla känner till vattenpölen utanför stationshuset. Det tar dessutom tid från vår verksamhet att förklara för kunder varför det ser ut som det gör, säger Anneli Larsson, fotvårdsspecialist.