Ännu ingen misstänkt för grov våldtäkt i Fjärdingsparken

Borås Artikeln publicerades
Foto:Jan Pettersson

Polisen har ännu ingen misstänkt för torsdagsnattens grova våldtäkt på en kvinna vid Fjärdingsparken i Borås.

Fortfarande är det oklart vad som hände från det att kvinnan i 35-årsåldern togs med i bil på Allégatan och tills polisen fick larmet vid tretiden på natten mot torsdagen.

– Vi vet inte exakt när bilen med kvinnan lämnat Allégatan och var hon varit under tiden tills brottet anmäls, säger jourhavande förundersökningsledare Stina Frenning.

Polisen har tidigare vädjat om tips om bilen som kan ha kört med kvinnan från centrum, mellan midnatt och två på natten.

– Där är vi fortfarande angelägna om uppgifter, betonar Stona Frenning.

Det är tips om när och var kvinnan togs med i bilen, om hon själv hoppade in eller blev indragen, om märke och färg på bilen och hur många förutom offret som fanns i fordonet.

Enligt uppgifter till BT hade kvinnan varit på ett nöjesställe där hon träffade en man som skulle kontakta någon bekant som kunde skjutsa dem från centrum.

Men i nuläget är bara en man misstänkt för våldtäkten, som tills vidare rubriceras som grov. Kvinnan var inte sedan tidigare bekant med förövaren.

Övergreppet skedde i Fjärdingsparken, nära skolan. Dramat slutade med att offret lyckades fly från platsen, där polisen sökt spår med hund och gjort teknisk undersökning.

En person som såg den skrikande kvinnan komma springande larmade polisen vid tretiden på natten. Hon fördes till sjukhus för undersökning, men klarade sig utan allvarliga fysiska skador och behövde inte stanna kvar där.

I nuläget finns ingen misstänkt.

– Läget är oförändrat och vi jobbar vidare med det vi har, sammanfattar Stina Frenning.

Tips till polisen kan lämnas på 114 14.