Anna Liljenby: "Ja, det är säkert att hon kommer"

Borås Artikeln publicerades

Borås är laddat inför kvällen. Premiär för årets sommartorsdagar och på scen står ingen mindre än Loreen.
– Det kommer att bli helt perfekt, säger cityledare Anna Liljenby.

kväll är det premiär för årets upplaga av sommartorsdagarna i Borås. Och det märks. På torget står scenen redan klar, butikerna förbereder sig för extra många kunder och bland boråsarna är stämningen på topp.
– Vi laddar för fullt, säger Anna Liljenby.

De senaste dagarna har hon, bland mycket annat, varit runt i alla butiker och delat ut klistermärken och information om Sommartorsdagarna som de sedan kan ge vidare till sina kunder.
– Det känns verkligen i luften att det är något på gång, säger hon. Många är förväntansfulla och många undrar om det verkligen är säkert att Loreen ska komma. Och ja, det är säkert att hon kommer.

På en parkbänk sitter Lars-Olof Skoog och tittar på folket som stressar mellan butikerna kring Stora torget. Han kommer inte att gå hit ikväll när Loreen uppträder eftersom han inte fixar det höga ljudet.
– Men jag tycker att det är bra för Borås. Det ger bra PR, säger han.

Två som däremot har tänkt att dyka upp ikväll är elvaåringarna Moa Fagerberg och Elsa Lorentzon.
– Det är roligt med sommartorsdagarna. Det bästa är alla kändisar som kommer hit, säger Moa.

Ett gäng ungdomar som släntrar över torget tittar på den stora scenen när de passerar. För de flesta av dem är det självklart att besöka sommartorsdagarna.
– Det är kul med mycket folk, man träffar mycket kompisar, säger Rasmus Kivinen.

Och för den som nu till äventyrs inte skulle gilla Loreen finns en hel del annat att göra i city under kvällen. Strax före huvudartisten kommer Albin Gromer att uppträda och i Stadsparken kan du dansa till Bengt-Hennings.