AB Bostäder bygger hyresrätter på regementet

Borås Artikeln publicerades
Visionsbild över Regementsstaden.
Foto: Illustration: AB Bostäder/Peab
Visionsbild över Regementsstaden.

Kommunala bostadsbolaget AB Bostäder bygger 120 hyresrätter på regementet i Borås. Detta efter att man gjort klart en affär med Peab.

– Det är ett jättefint område, säger Bengt Engberg, vd på AB Bostäder.

Kommunala bostadsbolaget AB Bostäder gör gemensam sak med Peab på regementet.

AB Bostäder har nämligen köpt loss tomträtter från bolaget, med planen att bygga 120 hyresrätter i den framväxande stadsdelen.

– Ända sedan Peab köpte området har vi haft en dialog om samarbete. Nu har vi skrivit under ett köpeavtal oss emellan, säger Bengt Engberg, vd på AB Bostäder.

”Vi tänker oss att alla ska kunna bo här, oavsett vilket skede i livet man är i.”

Engberg är nöjd med att bolaget kommer kunna bygga ett stort antal lägenheter i centralt läge i Borås.

– Det är ett jättefint område, och ett få planlagda områden som det går att få till en byggstart på direkt. Vi tycker att Regementsstaden blir en bra stadsdel att leva och bo i, säger han.

Lägenheterna som planeras är 1–4 rum och kök, och riktar sig inte till någon speciell målgrupp. Tanken är att huset ska vara ett lågenergihus med solceller på taket.

– Vi tänker oss att alla ska kunna bo här, oavsett vilket skede i livet man är i. Vår erfarenhet från nyproduktioner är att de attraherar hela spannet, från 30-talister till 90-talister.

AB Bostäder projekterar just nu för den nya byggnaden, och räknar med att kunna upphandla en byggentreprenör under våren för start efter sommaren 2019.

Byggföretaget Peab, som äger området och just nu säljer ett 50-tal bostadsrätter i kvarteret, säger att försäljningen till AB Bostäder passar in i bolagets strategi om stadsdelen.

– Vi vill se en blandad bebyggelse med flera olika boendeformer, så att man ska kunna välja. Det är vår tydliga inriktning för en hållbar stadsutveckling, säger Victoria Johansson, projektchef på Peab.

Tanken från Peabs sida är byggstart efter nyår. Just nu pågår infrastrukturarbete i regementsområdet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.