27-åringen erkänner att han dödat sin exflickvän

Borås Artikeln publicerades

Boråsaren som misstänks ha mördat sin exflickvän i Malmö har erkänt att han dödade henne.
Det sa mannens advokat Anders Polsten till tidningen Expressen under måndagskvällen.

Mannen hade skyddstillsyn och övervakning efter två misshandelsdomar i Borås och ansågs behöva vård för psykiska problem.

27-åringen begärs häktad som på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Jag anser att utredningen ger stöd för det men jag kan inte lämna ut några uppgifter i ett så här tidigt skede, säger kammaråklagare Mikael Pihl i Malmö till BT.

– Det är både av hänsyn till utredningen och till anhöriga, tillägger han.

27-åringen har i en färsk personutredning berättat att han mått psykiskt dåligt ändå sedan tonåren och kan bli mycket aggressiv om han dricker alkohol.

De misshandelsfall som tidigare prövats av Borås tingsrätt inträffade när 27-åringen druckit och efteråt mindes han inte vad som hade hänt.

Natten mot lördag fick polisen larm om knivdådet i villan i Oxie utanför Malmö. Kvinnan hade mycket svåra skador och avled. Även mannen från Borås fanns i huset. Han var knivskuren i buken, men han tros ha skadat sig själv och anhölls som misstänkt.

Kvinnan passade villan och en hund åt bekanta som var bortresta. Hon har bott ihop med boråsaren, fast de var inte längre ett par och hon hade förhållande med en annan.

Den mordmisstänkte 27-åringen stod för en tid sedan inför Borås tingsrätt och berättade då att han kunde bli svartsjuk och att det kan ha lett till en misshandel.

Den inträffade i höstas när exflickvännen hälsade på i Borås. De gick till en fest, fast hon var ledsen och berättade för en annan kvinna att han slagit henne.

När den kvinnan frågade honom varför så blev mannen rasande. Han slog, sparkade och knäade henne så att hon fick hjärnskakning. Han sparkade sönder en ruta vid porten till huset.

Tidigare i somras dömde dömdes 27-åringen till fortsatt skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst för misshandeln och skadegörelsen.

Eftersom han redan hade skyddstillsyn och prövotid ansåg rätten att normalstraffet var fängelse. Men han bedömdes ha en positiv utveckling och slapp den påföljden.

2011 dömdes han till skyddstillsyn för att ha slagit ner en okänd man på Yxhammarsgatan, med flera knytnävslag.

För en tid sedan flyttade boråsaren till Malmö och frivården där fick ansvar för övervakning. Mannen hade haft kontakter med den psykiatriska öppenvården i Borås, men ville inte ha sådan vård i Malmö

Han kontaktade istället till en läkare i Borås för att få narkotikaklassade tabletter mot oro och ångest och vände sig också en läkare i Malmö för att få sådan medicin.

"Jag har alltid burit på ett mörker", berättade 27-åringen i våras för en utredare vid frivården i Malmö.

Han pratade också om hur mycket den förra flickvännen betytt och om stödet han känt hos henne.

Det var hon som höggs till döds i helgen.