Vägkorset lever vidare som förening

Bollebygd Artikeln publicerades
De ska driva Vägkorset vidare. Stående: Lars-Peder Lönn, Robert Hernwall, Pia Brandt, Ing-Marie Andersson, Lena Folkesson, Kenneth Nilsson och Gunnel Mårtensson. Sittande Eva Knudsen, Ing-Marie Johansson och Inga Gustafsson.
Foto: Christer Falk
De ska driva Vägkorset vidare. Stående: Lars-Peder Lönn, Robert Hernwall, Pia Brandt, Ing-Marie Andersson, Lena Folkesson, Kenneth Nilsson och Gunnel Mårtensson. Sittande Eva Knudsen, Ing-Marie Johansson och Inga Gustafsson.

De engagerade i Vägkorset i Bollebygd ger inte upp verksamheten för att kyrkan har dragit sig ur. Vid ett möte på onsdagskvällen bildades en förening som kommer att driva Vägkorset vidare.

Kafé och diakonicenter Vägkorset i Bollebygd startades av dåvarande diakonen Liisa Jönsson Rickäng i februari 2011. När Svenska kyrkan i Bollebygds pastorat nyligen drog sig ur verksamheten på Vägkorset bestämde sig ett gäng frivilliga för att fortsätta driva Vägkorset helt ideellt. Föreningen Vägkorsets vänner bildades och en interrimstyrelse tillsattes för att få igång verksamheten. Måndagen den 7 januari var första öppetdagen i ny regi. Nu har föreningen haft sitt första årsmöte och utsett en ordinarie styrelse.

Nyvald ordförande i föreningen är Vägkorsets tidigare föreståndare Ing-Marie Johansson. Hon kommer nu att leda verksamheten vidare utanför sin tjänst i Bollebygds pastorat med hjälp av frivilliga krafter.

Övriga ordinarie i styrelsen är kassör Eva Knudsen, Robert Hernwall, Pia Brandt, Ing-Marie Andersson, Lena Folkesson och Gunnel Mårtensson. Ersättare är Lars-Peder Lönn, Kenneth Nilsson och Inga Gustafsson.

Totalt är 32 volontärer engagerade i Vägkorset som tills vidare håller öppet måndag–onsdag klockan 10–§14, men på sikt hoppas kunna utöka antalet dagar. Kyrkan finansierar inte längre tjänsten som föreståndare, men har utlovat hyresfrihet för lokalen till och med augusti.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.