Stor valdebatt och valduell i Bollebygd

Bollebygd Artikeln publicerades
Gästgivaretorget i Bollebygd. Här arrangerar BT en valduell på torsdag och Miljöpartiet ordnar Bollebygd Goes Green på lördag. Dessutom är det en debatt mellan alla partier i Bollebygdsskolan onsdag kväll.
Foto: Anne Engström
Gästgivaretorget i Bollebygd. Här arrangerar BT en valduell på torsdag och Miljöpartiet ordnar Bollebygd Goes Green på lördag. Dessutom är det en debatt mellan alla partier i Bollebygdsskolan onsdag kväll.

Har du inte bestämt vad du ska rösta på i kommunvalet i Bollebygd? Då finns det flera chanser den här veckan att informera sig om partiernas politik.

I kväll, onsdag, samlas representanter för partierna i Bollebygds kommunfullmäktige till en valdebatt om de stora frågorna i kommunen inför valet. Gunnar Fägersten Novik är utfrågare och platsen är Bollebygdsskolans matsal där det är gott om plats för publik.

En stor fråga i Bollebygd är kommunens tillväxt och bostadsbyggande. Många står i kö för att få bosätta sig i kommunen. Hur får man fram tomter i lagom takt? Hur löser man infrastrukturen? I samband med det diskuteras även läget för den nya 7–9-skolan, som har ifrågasatts av bland annat Centerpartiet eftersom marken skulle kunna användas som jordbruksmark. Nya förskolor behövs också i kommunen för att möta efterfrågan. En ekonomi i balans är en förutsättning för verksamheten. Hur vill partierna uppnå det? Tidigare har kommunen satsat mer på att vara en boendekommun, men hur ser man till att locka företag att etablera sig?

I morgon, torsdag, följer Borås Tidning upp med en valduell på Gästgivaretorget. BT:s agendachef Hanna Grahn och ledarredaktionens chef Lars Näslund ställer Peter Rosholm (S) mot Ingridh Anderén (M). De representerar de två partier som är störst i kommunen den här mandatperioden.

På lördag har Miljöpartiet arrangemanget Bollebygd Goes Green på Gästgivaretorget, där riksdagsledamöter, regionpolitiker och kommunpolitiker informerar om partiets politik.

Här finns länkar till alla BT:s presentationer av partiernas förstanamn i kommunvalet: