Skarpa varningen efter olyckor i Sjuhärad

Sjuhärad Artikeln publicerades

Både SMHI och räddningstjänsten varnar för halka – en förrädisk halka som håller i sig under tisdagen efter en isig måndag.

SMHI klass 1-varnar för plötslig ishalka under tisdagsmorgonen – och risken är påtaglig att halkan dessutom kommer tillbaka på tisdagseftermiddagen. Temperaturen kommer senare under dagen åter att sjunka, vilket kan leda till ytterligare trafikproblem på sina håll.

– Under tisdagsmorgonen kommer det in ett regnväder västerifrån, och eftersom vägbanorna är fortsatt kalla kan det bli fråga om ishalka, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Under måndagen inträffade flera olyckor i Sjuhärad relaterade till halkan. Bland annat körde en förare av vägen mellan Bollebygd och Töllsjö. Föraren var ensam i bilen och klarade sig oskadd.

– Personen hade tagit sig ut och själv ringt bärgare, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Enligt Kuusisto var det mycket halt på vägen.

– Det var väldigt lurigt och så är det säkerligen på flera vägar. Vi råder personer som ska ge sig ut på vägarna att verkligen ta det försiktigt, säger han.

Även tidigare under måndagen inträffade en olycka då en gravid kvinna välte med sin moped nära Fristads kyrka.