SD-framgången störst i Töllsjö

Bollebygd Artikeln publicerades
Caroline Nordengrip (SD), förstanamn på Sverigedemokraternas lista till kommunvalet i Bollebygd, är nöjd med valframgången.
Foto: Anne Engström
Caroline Nordengrip (SD), förstanamn på Sverigedemokraternas lista till kommunvalet i Bollebygd, är nöjd med valframgången.

Sverigedemokraterna i Bollebygd tar ytterligare ett mandat, visar sammanräkningen på valnatten, och blir genom det större än Moderaterna och bara ett mandat mindre än Socialdemokraterna. Den största ökningen fick partiet i Töllsjö.

Sverigedemokraterna gjorde ett bra val i alla valdistrikt i Bollebygds kommun och har ökat med två–tre procentenheter i alla tre Bollebygdsdistrikten och i Olsfors/Hultafors. Men i Töllsjö tog partiet ett rejält kliv uppåt i årets val. Efter en ökning med nästan sju procentenheter (exakt andel är klart efter sluträkning av rösterna) landar SD preliminärt på 21,9 procent av rösterna, vilket är exakt lika stor andel som i Olsfors/Hultafors som sedan länge är ett av SD:s starkaste fästen i landet.

SD:s riksombudsman Caroline Nordengrip är förstanamn på kommunlistan i Bollebygd.

– Det är förstås jätteroligt att det går så bra för oss att vi vinner ett mandat till, säger hon. Att Folkets Röst har gjort ett kanonval medan Socialdemokrater och Moderater backar är förstås något vi behöver prata om i partigruppen. Det ändrar förutsättningarna för kommunpolitiken.

Ni har gjort ett starkt val överallt men varför har ni ökat så mycket i Töllsjö?

– Vi har varit en hel del i Töllsjö och pratat politik och visat att vi har en politik som inkluderar hela kommunen. Både Töllsjö och Olsfors/Hultafors ska också leva – inte bara centralorten, säger Caroline Nordengrip.

Hon säger att det säkert även har spelat in att SD har drivit frågan om kollektivtrafik i Töllsjö. Om man bor långt från centralorten är det en viktig vardagsfråga.