School's Out har hittat formen

Bollebygd Artikeln publicerades
Hoppgungorna ingick inte i femkampen, men var populära redan tidigt på kvällen. 7 bilder
Foto:Anne Engström
Hoppgungorna ingick inte i femkampen, men var populära redan tidigt på kvällen.

Bollebygds drogfria skolavslutningsarrangemang School's Out ordnades i går kväll för åttonde gången på Krafthusområdet. Norlie & KKV var finalen på uppträdanden av mestadels lokala förmågor.

Arrangemanget har hittat sin form, som ett alternativ till att dra på byn efter skolavslutningen. De första åren var det svårt att få alla ungdomar att komma, men nu kommer nästan alla i klass 7–9.

– När vi hade kommit igenom de tre första åren hade alla nya elever hört talas om School's Out av sina äldre kamrater och såg fram emot att vara med. Då gick det lättare, säger kultursamordnare Patrik Gimfalk som tillsammans med ungdomsutvecklarna fanns på området under kvällen.

Men själva arrangemanget var ungdomarnas verk. De har planerat, kontaktat artistbokare med mera, med visst stöd av personalen på Krafthuset.

De första 40 minuterna passerade 290 ungdomar entrédörren efter att först ha blåst i alkomätaren, vilket även alla vuxna fick göra (inklusive BT:s reporter). Lika för alla gäller.

Kommunpolis Karin Mårdh Stavåsen tittade in i början av kvällen och skulle alternera mellan Bollebygd och Svenljunga tillsammans med Kindskollegan.

– Avslutningsdagen brukar vara ganska lugn i Bollebygd, så det hoppas vi på i år också, säger hon. Det är delvis det här arrangemangets förtjänst.

Kvällen var ordnad som en femkamp, där dart, EU-quiz, galgen (stafett), spiken och gårdsduellen (snabbast fånga ett rör som tänds) ingick.

Nora Bengtsson och Josefina Pettersson var kvällens konferencierer och inledde Öppen scen med att själva sjunga en sång, varpå Josefina sjöng en sång innan alla andra fick fritt fram på scenen.

Lokala talangen Epa-Erik hade lite ont i halsen, men ställde upp med tre låtar, bland annat Tom Pettys Free Fallin'. Han var modig nog att uppträda i shorts trots viss förekomst av knott.

Dragning av priser till alla som var kvar och var nyktra hölls en stund innan det var dags för kvällens huvudnummer. Norlie & KKV gick inte på scen förrän klockan 23, men att döma av publikens jubel var det värt väntan. Publiken packades allt tätare den sista halvtimmen inför deras insats.

Fotnot: Se fler bilder, bland annat Norlie & KKV, på bt.se