TV: En person skjuten i Herrljunga

Herrljunga Artikeln publicerades
På söndagskvällen inträffade en ny skottlossning i Herrljunga. Och under helgen har ett flertal skjutningar skett runtom i Sverige, bland annat den med dödlig utgång i Limmared. 2 bilder
Foto:Joakim Eriksson
På söndagskvällen inträffade en ny skottlossning i Herrljunga. Och under helgen har ett flertal skjutningar skett runtom i Sverige, bland annat den med dödlig utgång i Limmared.

En man i 30-årsåldern har blivit skjuten på öppen gata i Herrljunga.

En halvtimme senare voltade en bil av vägen strax utanför orten där två personer sprang ifrån olycksplatsen. Männen är nu anhållna, enligt polisen.

– Det är två för oss välkända män, säger Magnus Dahl vid Grova brott.

De misstänkta körde av länsväg 181 strax väster om Herrljunga någon timme efter skottlossningen. De flydde från platsen men polisen tog upp spår från bilen och lyckades gripa männen cirka 500 meter från platsen.

De hämtades då till förhör. Senare beslutade åklagare att anhålla duon, misstänkta för mordförsök.

Männen är i 30- till 40-årsåldern.

– Det är två för oss välkända män, säger Magnus Dahl vid Grova brott i Borås, som håller i utredningen från polisens sida.

Han fortsätter:

– Vi kommer att hålla ytterligare förhör med de misstänkta och vidta andra åtgärder. Utredningsläget ser gott ut.

Det var under söndagskvällen som skottlossning skedde i Herrljunga. Larmet inkom till polisen strax efter klockan 20.

– Vi kan bekräfta att det har varit en skjutning och att en person är skjuten, sade Carolina Johansson stationsbefäl vid Alingsåspolisen till BT.

TV: Oro i Herrljunga efter två skottlossningar på en månad

Den skjutne mannen fördes till Salhgrenska i ambulanshelikopter och opererades under natten. Skadorna är inte livshotande.

Mannen ska ha förlorat mycket blod, skriver GT utifrån vittnesuppgifter.

Ett vittne som BT har pratat med säger att han blev omkörd av många civila polisbilar på väg från Göteborg till Herrljunga.

– När jag kom till centrala Herrljunga såg jag en stor folkmassa, en ambulans och alla civilpolisbilar som hade kört om mig. Det var precis bredvid kommunhuset.

En personbil har även voltat av väg 181 strax utanför Herrljunga kort efter skottlossningen. När räddningstjänsten kom till platsen hade förare och en passagerare avvikit från platsen.

– Enligt vittnen ska det vara två personer som har kört av vägen, men de har lämnat platsen innan vi kom fram. Det är en rätt så rejäl avåkning, säger Christian Hallberg, räddningschef vid räddningstjänsten i Herrljunga.

Enligt vittnesuppgifter till BT var polis på plats med hundpatrull och söker i närområdet.

Finns det något samband mellan denna skottlossning och den från i juli?

– Det är för tidigt att säga, säger Johansson.

VET DU MER ELLER HAR BILDER FRÅN HÄNDELSEN: KONTAKTA OSS PÅ TIPSA@BT.SE