Ny organisation efter att chef sagts upp

Bollebygd Artikeln publicerades
Foto: Anne Engström

Tjänsten som socialchef i Bollebygd har inte tillsatts efter att den senaste chefen sades upp i november. Och det är möjligt att den inte tillsätts alls.

– Vi tittar på möjligheten att organisera verksamheten på ett annat sätt, säger kommunchef Anders Einarsson.

I november fick den dåvarande socialchefen Birgitta Strandin sluta. Det har varit ganska tyst om saken och kommunchef Anders Einarsson vill inte säga något om orsaken.

– När vi valde att gå skilda vägar kom vi även överens om att inte kommentera orsaken till beslutet, säger Anders Einarsson.

Enligt vad BT erfar rör det sig inte om några oegentligheter, utan endast om meningsskiljaktigheter i någon form kring verksamheten.

Just nu pågår rekrytering av en enhetschef för IFO (Individ- och familjeomsorg) och LSS (verksamhet enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, men tjänsten som socialchef och förvaltningschef för omsorgsförvaltningen är inte utannonserad.

Anders Einarsson säger att tjänsten inte kommer att tillsättas för närvarande.

– Vi tittar på en annan form för styrning och ledning och innan dess vill vi inte anställa en ny chef, säger han.

BT har tidigare berättat att det nya politiska majoritetsstyret har beslutat att dela upp den nuvarande bildnings- och omsorgsnämnden i en bildningsnämnd och en omsorgsnämnd – så som det var innan nämnderna slogs ihop. Det beslutet står fast och delningen kommer att genomföras i mars. Det påverkas inte av hur förvaltningen kommer att organiseras.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.