Moderaterna i Bollebygd byter toppnamn

Bollebygd Artikeln publicerades
Ingridh Anderén (M).
Foto: Anne Engström
Ingridh Anderén (M).

Inför höstens kommunval i Bollebygd har nuvarande kommunalrådet Christer Johansson (M) valt att ta flera steg tillbaka. M-listan toppas i stället av kommunfullmäktiges förste vice ordförande Ingridh Anderén.

– Det känns stimulerande och ansvarsfullt att Moderaterna i Bollebygd äntligen har en kvinna på första plats på valsedeln till kommunfullmäktige i Bollebygd, säger Ingridh Anderén. Nu skall vi möta väljarna med de förslag till förnyelse och utveckling som medborgarna i Bollebygd har rätt att förvänta sig. Det grundar sig på min värdegrund där man står upp för hoppfullhet, de enskilda människorna. Ett klart, tydligt ledarskap, ordning och reda behövs nu i Bollebygd.

Christer Johansson säger att han på intet sätt är på väg att lämna politiken redan nu, men att han tänker inta en mer undanskymd roll efter valet. Han finns inte med bland de 17 namn som nomineringsstämman fastställde häromdagen.

Christer Johansson (M)
Foto: Anne Engström
Christer Johansson (M)

– Jag kommer att fortsätta som kommunstyrelsens vice ordförande året ut, säger Christer Johansson. Sedan tycker jag att det är dags att släppa fram nya krafter. Det blir ingen ny fyraårsperiod, men jag har förstås kvar mitt politiska engagemang.

Han säger att de 17 namnen är fastställda och inte kan ändras, men styrelsen har fått i uppdrag att fylla på med ytterligare namn så att det blir totalt 22 och om det skulle saknas något namn kan han tänka sig att ställa upp i slutet av listan. Moderaterna har i dag sju mandat i Bollebygd.

Fakta

M-listan topp fem i Bollebygd

1) Ingridh Anderén, Bollebygd

2) Bengt Classon, Hedgärde

3) Tomas Andersson, Töllsjö

4) Peter Hemlin, Bollebygd

5) Erik Classon, Hedgärde

Visa mer...