Rökdykare gick in vid villabrand – en till sjukhus

Borås Artikeln publicerades
Foto: Stina Stjernkvist/TT

En person har förts till sjukhus för kontroll efter att en brand som ska ha startat i köket fått en hel tvåvåningsvilla vid Kungsbackavägen i Bollebygd att bli rökfylld.

Larmet inkom vid klockan 17.10 och enligt Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region Väst, syntes det från början inga lågor från huset, bara rök.

– Men det ska vara väldigt varmt så någonstans bör det brinna. Räddningstjänsten går in med rökdykare där nu, sade han strax innan klockan 18.

Vet man om det är några personer kvar i huset?

– Nej jag har inga uppgifter kring det, det är väl det som rökdykarna får undersöka i första hand.

Vid klockan 18.40 meddelade räddningstjänsten att branden i huvudsak var släckt men att man nu arbetade med att frilägga delar av konstruktionen för att upptäcka eventuella kvarvarande glödhärdar.

– Jag kan fortfarande inte svara exakt på var det har brunnit, bara att det brunnit invändigt, säger Bo Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten.

En person har förts till sjukhus för kontroll av eventuella skador från inandning av rök. Enligt Sandström har den personen kunnat ta sig ut ur huset själv och har inte behövt hämtas av rökdykarna.

Enligt Robert Cleverup, stationsbefäl vid polisen i Borås, kommer man att upprätta en anmälan om brand utan misstanke om brott.

– Vi vet inte exakt vad som hänt men enligt uppgift ska det ha börjat i köket, säger han.