Beväpnad rånare tvingade till sig kontanter under pistolhot

Bollebygd Artikeln publicerades

En rånare i mc-hjälm slog i går till mot butiken Life i Bollebygd, och tvingade till sig en mindre summa pengar under pistolhot.

På onsdagsmorgonen berättar polisen att man säkrat spår i jakt på gärningsmannen.

– Ja, hundpatrull hittade en mössa sent i går kväll när man var ute och letade efter gärningsmannen. Den är tagen i beslag, så får vi se om hittar något på den, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Pistolrånet skedde strax efter klockan 17 på tisdagen.

Mannen kom in i affären och visade upp ett pistolliknande föremål. Han tvingade sedan till sig kontanter ur kassan från personalen.

– Han la ner pengarna i en tunn vit påse, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Rånaren lämnade butiken snabbt och försvann iväg – eventuellt på en moped. Polisen larmades och flera patruller skickades till platsen.

Inga personer skadades fysiskt vid händelsen och det är fortfarande oklart om det fanns några kunder i butiken när rånet skedde.

Mannen kom alltså över kontanter men det rörde sig inte om någon stor summa.

– Det var en dagskassa på någon tusenlapp, säger Adlersson.

Enligt polisen hade förövaren en svart mc-hjälm på sig under rånet. Andra signalement är mellanblå jacka, mörka byxor och svarta handskar.

– Han beskrivs som normalbyggd, säger Peter Adlersson.

Polisen söker tips och iakttagelser efter rånet. Har man information om händelsen kan man ringa 114 14.

– Vi ska se över vittnesuppgifter och övervakningsbilder så får vi se vart det leder, säger Peter Apelqvist, sade stationsbefäl vid polisen i Borås.

På onsdagsmorgonen har polisen fortfarande ingen misstänkt för dådet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.