Kraschade in i husvägg – ung man död efter mc-olycka

Bollebygd Artikeln publicerades
Blommor och ljus vid olycksplatsen i Bollebygd. En man i 25-årsåldern avled efter att ha kraschat in i en husvägg med motorcykel.
Foto: Joel Engblom
Blommor och ljus vid olycksplatsen i Bollebygd. En man i 25-årsåldern avled efter att ha kraschat in i en husvägg med motorcykel.

En man i 25-årsåldern avled efter en motorcykelolycka i Bollebygd under söndagsmorgonen. Ytterligare en skadades och vårdas på sjukhus.

Det var i korsningen av Kungsbackavägen och Göteborgsvägen som männen på motorcykeln av okänd anledning tappade kontrollen och kraschade in i en husvägg till ett kafé.

Larmet om olyckan kom strax efter klockan fem på söndagsmorgonen.

Räddningstjänst, ambulans och polis kom till platsen, och båda personerna fördes med ambulans till Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.

Under förmiddagen bekräftade polisen att en av männen på motorcykeln är död. Anhöriga hade då underrättats.

Den andre mannen bedömdes först som allvarligt skadad, men polisen sade senare under dagen att han inte hade livshotande skador.

Båda männen kommer från Bollebygds kommun.

Under dagen fylldes olycksplatsen i centrala Bollebygd med blommor, ljuslyktor och skrivna meddelanden. I Bollebygds kyrka togs olyckan upp i prästens förbön under eftermiddagens gudstjänst, med tankar till den omkomne mannen.

Bollebygds kommun valde att hålla ungdomsgården Krafthuset öppen under dagen, för att kunna stötta vänner och anhöriga.

– Det är fruktansvärt tragiskt, och mina tankar går till familjen idag. Vi gör det vi kan för att stötta familjer och anhöriga, säger Anders Einarsson, kommunchefen i Bollebygd.

Det är inte klarlagt hur olyckan gick till.

– Vi vet att de har kört igenom en rondell och så har motorcykeln förmodligen kommit lite för fort och hamnat i husväggen istället, säger Stefan Rudenwall vid Boråspolisen.

Polisen har inlett en förundersökning under rubriceringen vårdslöshet i trafik. Under söndagen hördes mannen som varit med under motorcykelfärden.

Polisen hade under söndagskvällen inga inrapporterade vittnen till händelsen och uppmanar eventuella vittnen att ta kontakt med polisen.

– Jag hoppas att folk som har läst om olyckan och kan ha sett ekipaget kontaktar oss med sina uppgifter, säger Jacob Westerling, jourhavande förundersökningsledare vid Boråspolisen.

Polisen tog under söndagen den kraschade motorcykeln i beslag, och kommer de närmaste dagarna att göra en teknisk undersökning, tillsammans med andra tekniska undersökningar.

– Det är i grund och botten en tragisk olycka som inträffat, men vår uppgift att få klarhet i vad som har hänt, säger Jacob Westerling.

Trafikolyckan i Bollebygd var den tredje motorcykelolyckan med dödlig utgång under helgen. Under fredagen dog en mc-förare i Vetlanda efter att ha kört av vägen och under lördagen dog en 27-årig man i Trelleborg efter att ha kört av vägen på sin motorcykel.