Villa brann ner utanför Annelund – misstänkt mordbrand

Herrljunga Artikeln publicerades

Sent på måndagskvällen brann det i en villa vid Öra öster om Annelund i Herrljunga kommun.

Polisen utreder misstänkt mordbrand. En person är frihetsberövad.

Foto: Anton Öhrström

Larmet om branden kom klockan 21.56. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till tvåplansvillan.

– När man kom fram med räddningstjänsten så var villan fullt övertänd och brann bra. Så nu jobbar man med släckning av den, säger Jonathan Jansson, teamledare vid SOS Alarm, strax efter klockan 23.

Arbetet inriktades på att hindra branden från att sprida sig. Ett 20-tal meter bort ska Öra hembygdsgård finnas.

– Jag tror inte att det går att rädda villan, säger Jansson.

Ingen person ska ha skadats fysiskt, enligt SOS, och ingen ska ha avförts med ambulans.

Personal från räddningstjänsten fanns kvar på platsen hela natten då man bedömde att huset inte gick att rädda och lät det brinna ner under kontrollerade former.

– Det var så pass övertänt när vi kom fram. Vi hade fördel av att vinden låg på åt rätt håll så vi kunde köra på den varianten istället för att ösa på en massa vatten till ingen nytta, säger Hallberg.

Räddningstjänst från Annelund, Herrljunga och Falköping (tankbil) var på plats.

Foto: Anton Öhrström

Polisen misstänker brott i samband med branden och rubriceras som mordbrand.

– Platsen är avspärrad och så kommer det att genomföras en teknisk undersökning så fort som möjligt, säger Johan Pettersson, stationsbefäl vid polisen i Alingsås, till BT.

Han har inte heller några uppgifter om skadade personer.

Polisen meddelar att två personer, varav en ska vara ung, kunde ta sig ut ur byggnaden och i väntan på att branden släcks får personerna följa med till stationen för att höras om omständigheterna. Det finns inga uppgifter om att dessa personer ska vara misstänkta.

När reporter kommer till platsen ryker det fortfarande ur villan som har brunnit ner till grunden. Öra hembygdsgård, som ligger granne till villan, är till synes oskadd men väggen närmast villan är svart efter sot från elden.

En teknisk undersökning kommer att äga rum under tisdagen efter att räddningstjänst bedömer platsen som säker.

Polisen i Alingsås väljer att inte kommentera ärendet.

– Jag uttalar mig inte i ärendet nu, jag lämnar över kommentarer till åklagarkammaren, säger Anna Edvardsson vid polisen i Alingsås.

Kammaråklagare Jacob Hallberg bekräftar att en person har frihetsberövats.

– Vi har en person anhållen och jobbar för fullt på fallet, i övrigt har jag inga kommentarer i nuläget, säger Hallberg.

Foto: Anton Öhrström
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.