”Jag vill få ordning på kommunen och dess organisation”

Bollebygd Artikeln publicerades
Michael Plogell (FR) är fotograferad vid ån intill Bollebygdsskolan. Skolfrågor är viktiga för honom och vatten är en av Bollebygds stora tillgångar.
Foto: Anne Engström
Michael Plogell (FR) är fotograferad vid ån intill Bollebygdsskolan. Skolfrågor är viktiga för honom och vatten är en av Bollebygds stora tillgångar.

Folkets Röst har i dag två av Bollebygds kommunfullmäktiges 31 ordinarie platser och är i opposition. Michael Plogell är förstanamn på FR-listan.

Inför valet i Bollebygd ställer Borås Tidning fem frågor till förstanamnet på partiernas kommunlistor.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

– Det var mitt sätt att betala tillbaka till samhället för det som samhället gjort för mig.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

– Att kommunen förhoppningsvis fått ett lite mer miljömässigt tänkande. Men med tanke på hur utvecklingen varit under sistone, är nog detta en felaktig förhoppning.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

– Att inget av de styrande partierna förstått vikten av en ordnad ekonomi. Dålig pedagogik från min sida. Jag trodde inte att kunskaperna var så grunda.

4) Din hjärtefråga?

– Att få ordning på kommunen och dess struktur och organisation. Så att vi kan planera på ett seriöst sätt och bli den kommun som vår slogan ”bor och lever läge” inte blir annat än tomma ord.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

– Svår fråga – det är många behov som ska säkerställas. Men på det personliga planet skulle jag gärna se en bra idrottsanläggning för sex miljoner kronor som sedan under några år kan förvaltas för fyra miljoner kronor till dess vi fått ordning på den kommunala ekonomin.

Fakta

Michael Plogell

Parti: Folkets Röst

Ålder: 57

Bostadsort: Erikstorp, Bollebygd

Yrke: Advokat

Tidigare politiska uppdrag i kommunen: INGA (har enbart varit med i kommunfullmäktige denna mandatperiod)

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.