”Jag vill att barn och unga ska bli trygga samhällsmedborgare”

Bollebygd Artikeln publicerades
Ingridh Anderén (M) är fotograferad vid hemmet på Hultet i Bollebygd. Det var när hon flyttade tillbaka dit som hon kände att hon hade hittat hem igen efter olyckan som tog makens liv.
Foto: Anne Engström
Ingridh Anderén (M) är fotograferad vid hemmet på Hultet i Bollebygd. Det var när hon flyttade tillbaka dit som hon kände att hon hade hittat hem igen efter olyckan som tog makens liv.

Moderaterna har i dag sju av Bollebygds kommunfullmäktiges 31 platser och är i opposition. På två av mandaten sitter dock personer som har lämnat partiet. Kommunfullmäktiges vice ordförande Ingridh Anderén är förstanamn på M-listan.

Inför valet i Bollebygd ställer Borås Tidning fem frågor till förstanamnet på partiernas kommunlistor.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

– Jag ville förändra!

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

– Skolavslutning i kyrkan (och nu är det dags att göra ett omtag) och att vi fick ett individuellt program i Bollebygd så att våra elever kunde studera på hemmaplan.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

– Att demokratin försämrades när de små nämnderna lades ner samt att Moderaternas förslag till ut- och ombyggnad av Bollegården inte har påbörjats trots att medel finns avsatta i budget.

4) Din hjärtefråga?

– Som moderat vill jag att barn och unga skall bli trygga samhällsmedborgare.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

– Vi moderater vill vara noga med att det är kommunmedborgarnas pengar vi förvaltar. Därför vill jag fördela tillskottet till att stärka förutsättningarna för företag och nya jobb, för bättre förutsättningar för pedagogisk utveckling i skolan, för stöd och stimulans inom kommunens äldreomsorg.

Fakta

Ingridh Anderén

Parti: Moderaterna

Ålder: Lagom

Bostadsort: Bollebygd

Yrke: Ungdomsutvecklare

Tidigare politiska uppdrag i kommunen: Ledamot omsorgsnämnd, ledamot sociala utskottet, ledamot barn och utbildningsnämnden, vice ordf kommunfullmäktige, vice ordf valnämnden, nämndeman förvaltningsrätt och tingsrätt

Visa mer...