”I det här klimatet är det få politiker som vill kavla upp ärmarna”

Bollebygd Artikeln publicerades
Caroline Nordengrip (SD) är fotograferad hemma i trädgården med utsikt över dalgången i Bollebygd. Det är en plats där hon känner stark anknytning.
Foto: Anne Engström
Caroline Nordengrip (SD) är fotograferad hemma i trädgården med utsikt över dalgången i Bollebygd. Det är en plats där hon känner stark anknytning.

Sverigedemokraterna har i dag fem av Bollebygds kommunfullmäktiges 31 ordinarie platser och är i opposition. Partiets riksombudsman Caroline Nordengrip är förstanamn på SD-listan.

Inför valet i Bollebygd ställer Borås Tidning fem frågor till förstanamnet på partiernas kommunlistor.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

– Jag oroas av samhällsutvecklingen och i det klimat som politiker nu har är det tyvärr få som vill kavla upp ärmarna. Mitt motto lyder att gnäll inte på saker du inte är beredd på att förändra, så då var det bara att kavla upp.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

– Utökad närtrafik för Bollebygdsborna.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

– Trygghetssatsningar för vårdpersonal anställda av regionen (regionfullmäktige).

4) Din hjärtefråga?

– Stabil ekonomi och trygghet i samhället.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

– Uteslutande till unga och gamla – de kan omöjligen vara ansvariga för politikers dåliga prioriteringar och ska heller ej bli lidande på grund av dem.

Fakta

Caroline Nordengrip

Parti: Sverigedemokraterna

Ålder: 38

Bostadsort: Bollebygd

Yrke: Riksombudsman

Tidigare politiska uppdrag i kommunen: kommunfullmäktige

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.