Hela skolan sprang för Barncancerfonden

Bollebygd Artikeln publicerades
Vid starten i loppet för klasserna F–6 hejar Team Rynkeby Sjuhärads lagkapten Tobias Gullstrand på eleverna. Han tog sedan emot dem i målet med varsin dricka. 18 bilder
Foto:Anne Engström
Vid starten i loppet för klasserna F–6 hejar Team Rynkeby Sjuhärads lagkapten Tobias Gullstrand på eleverna. Han tog sedan emot dem i målet med varsin dricka.

Fyra segrare och en hel skola full av vinnare var det då Bollebygdsskolan F–6 gjorde en insats för Barncancerfonden häromdagen genom att springa Bollevarvet.

Varvet gick i två omgångar och alla elever sprang – eller gick - två kilometer efter att först ha värmt upp under ledning av några av skolans elever. Banan gick mot centrum och det innebar att barnen fick en rejäl uppförsbacke i början och en nedförsbacke i slutet.

I loppet för klass F–2 var Caspian Hansson i klass 2 A allra snabbast runt banan. Snabbast av flickorna var klasskamraten Nikki Weihart.

I loppet för klass 3–6 tog sig Joel Wahlström i 6 A runt snabbast.

– Det var väldigt varmt att springa i dag så det var lite jobbigt, säger han.

Snabbaste flickan var Tilda Eriksson i klass 6 B. Hon tyckte också att det var lite jobbigt, men inte så farligt.

– Men det var ganska varmt, säger hon.

Loppet arrangerades i samarbete med Team Rynkeby till förmån för Barncancerfonden och Team Rynkebys lagkapten för Sjuhäradslaget Tobias Guldstrand var på plats och delade ut dricka till alla som kom i mål.

– Att få komma ut och se barnens engagemang är en av de roliga bitarna i arbetet med Team Rynkeby, säger han. Man träffar många människor och hör tuffa historier, så det känns bra att hjälpa. Förra året var vi näst största bidragsgivare till Barncancerfonden.