Hela skolan sprang för Barncancerfonden

Bollebygd ,
Vid starten i loppet för klasserna F–6 hejar Team Rynkeby Sjuhärads lagkapten Tobias Gullstrand på eleverna. Han tog sedan emot dem i målet med varsin dricka.
Foto:
Caspian Hansson i 2 A får sällskap in i mål av August Bergquist i 5 C som var med och höll i uppvärmningen.
Foto:
I starten på loppet för klasserna 3–6 syns det att en del är riktigt tävlingsinriktade.
Foto:
Joel Wahlström i klass 6 A var snabbast av alla.
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Fyra segrare och en hel skola full av vinnare var det då Bollebygdsskolan F–6 gjorde en insats för Barncancerfonden häromdagen genom att springa Bollevarvet.

Artikeln publicerades 14 juni 2017.

Varvet gick i två omgångar och alla elever sprang – eller gick - två kilometer efter att först ha värmt upp under ledning av några av skolans elever. Banan gick mot centrum och det innebar att barnen fick en rejäl uppförsbacke i början och en nedförsbacke i slutet.

I loppet för klass F–2 var Caspian Hansson i klass 2 A allra snabbast runt banan. Snabbast av flickorna var klasskamraten Nikki Weihart.

I loppet för klass 3–6 tog sig Joel Wahlström i 6 A runt snabbast.

– Det var väldigt varmt att springa i dag så det var lite jobbigt, säger han.

Snabbaste flickan var Tilda Eriksson i klass 6 B. Hon tyckte också att det var lite jobbigt, men inte så farligt.

– Men det var ganska varmt, säger hon.

Loppet arrangerades i samarbete med Team Rynkeby till förmån för Barncancerfonden och Team Rynkebys lagkapten för Sjuhäradslaget Tobias Guldstrand var på plats och delade ut dricka till alla som kom i mål.

– Att få komma ut och se barnens engagemang är en av de roliga bitarna i arbetet med Team Rynkeby, säger han. Man träffar många människor och hör tuffa historier, så det känns bra att hjälpa. Förra året var vi näst största bidragsgivare till Barncancerfonden.