Guiden: Evenemangstips i Bollebygd med omnejd

Bollebygd Artikeln publicerades
Våfflor i kombination med underhållning erbjuds i Älgtjärn på söndag.
Foto: JUREK HOLZER / SVD / TT
Våfflor i kombination med underhållning erbjuds i Älgtjärn på söndag.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

DANSA GAMMALDANS

Dans: Hindås dansgille bjuder upp till gammaldans på onsdagar till och med augusti. I kväll spelar Charlies. Entréavgift. Servering finns.

Hindås bygdegård Rotundan onsdag 21 augusti kl 19–22.

 

MUSIK I SOMMARKVÄLL

Musik: Årets sista Musik i sommarkväll i Bollebygds pastorats regi blir en ”Jazzafton i sommarskrud”. Lyssna till jazzmusik från då och nu med Emma Augustsson (sång, cello), Anton Svanberg (gitarr, blåsinstrument) och Olle Wikström (saxofon).

Töllsjö kyrka torsdag 22 augusti kl 19.

 

VÅFFLOR OCH MUSIK

Våffelkafé: Byalaget Älgtjärn ordnar traditionsenligt våffelkafé med underhållning ett antal söndagar under sommaren. På söndag står Backabogänget för underhållningen.

Älgtjärns hembygdsstuga söndag 25 augusti kl 16–18.

 

GE OCH FÅ TÅRAR PÅ LAKRIMATORIUM

Performance: Lakrimatorium (av det latinska lacrimosa som betyder ungefär tårfylld) är en deltagarbaserad performance som handlar om olika relationer till sorg och gråtande. Besökare vägleds till att antingen donera sina tårar eller hämta ut en donation. Verket är framtaget av Erika Lindahl (koncept, text, regi) och ges åtta gånger (fyra i augusti i Bollebygd och fyra senare i höst i Göteborg).

Boy konsthall i Bollebygd fredag 23 augusti kl 17.30, 18.30 och 20, lördag 24 augusti kl 14.30, 15.30 och 17.

 

UTSTÄLLNING

Konst: Ulrika Wickstrands färgstarka måleri i akrylfärger finns kvar på Galleri Gyllene Hinden till och med den 28 augusti.

Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.