Guiden: Evenemangstips i Bollebygd med omnejd

Bollebygd Artikeln publicerades
Hållbarhet är temat hela söndagen på Hindås station.
Foto: Anne Engström
Hållbarhet är temat hela söndagen på Hindås station.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

STOR LOPPIS

Loppis: För femte året fylls Bollebygdsskolans matsal med loppisfynd på 60 bord med prylar för hem, trädgård, verkstad, garderob med mera. Klass 5 från Gaddenskolan säljer fika.

Bollebygdsskolans matsal lördag 19 oktober kl 10–14.

 

HÅLLBARHETSDAG PÅ HINDÅS STATION

Hållbart: Elisabeth Nilsson på Studieförbundet Vuxenskolan ville visa att hållbarhet inte behöver vara tråkigt och satte ihop ett program med tanken att besökarna ska få en känsla av hur mycket vi kan göra i vardagen. På scenen framträder bland andra representanter från Hindens Eko, YogabyLink, Reko-ring Bollebygd, Seminoff, logoped Evelyn Jons. Heidi Andersson, Armbryterskan från Ensamheten berättar kl 12.40 om sin resa till att leva fossilfritt 2025. Bland utställarna finns Härryda kommun, Trädgårdsresan, Rävlandaortens biodlarförening, Centerpartiet, Hindås äppelmusteri, Life Bollebygd och Rävlanda Trädgård. Fri entré.

Hindås station söndag 20 oktober kl 10–16.

 

TILLSAMMANSKAFÉ

Kafé: Föreningarna i Töllsjö ordnar Tillsammanskafé där nyinflyttade och mångåriga Töllsjöbor kan mötas.

Töllsjö församlingshem söndag 20 oktober kl 15–17.

 

FILMEN OM FLYTTEN AV TINGSHUSET

Film: Christer Falks film om flytten av Tingshuset i Bollebygd premiärvisas på söndag. Förbokning via hakon.alfredsson@telia.com eller 070-3129700. Servering ingår i entréavgiften.

Nya museet i Hembygdsparken i Bollebygd söndag 20 oktober kl 17.

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: Ingemar Olsson från Landvetter ställer ut Naturfoto i Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek till och med den 19 oktober. Karin Björklind och Ida Björses ställer ut tuftat och vävt på Galleri Gyllene Hinden till och med den 23 oktober. Ida Brockmann ställer ut på Boy konsthall till och med den 19 oktober. Karina Gustafson från Bollebygd ställer ut foto och mixed media art på Engalycka Gård i Rävlanda till och med den 27 oktober.

Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15. Boy konsthall, torsdag–fredag kl 16–19, lördag kl 12–16. Engalycka Gård i Rävlanda lördag–söndag kl 12–16.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.