Guiden: Evenemangstips i Bollebygd med omnejd

Bollebygd Artikeln publicerades
Sabina Henriksson väcker liv i Lennart Hellsings figurer och sånger på lördag.
Foto: Moa Carlsson/Arkiv
Sabina Henriksson väcker liv i Lennart Hellsings figurer och sånger på lördag.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

MITT SPRÅK, MIN RÖST

Föredrag: Anders Rimpi pratar om vikten av modersmål. Hans modersmål är Lulesamiska och han utgår från det. Han brinner för flerspråkighet med fokus på samiska språk och har tips på hur man som förälder ser till att barnen får tillgång till sina språk. Anders Rimpi är kompositör och sångare och föreläsningen kommer även att innehålla jojk och musik.

Bollebygds bibliotek torsdag 21 november kl 17.

 

JULBYTARDAG

Bytesekonomi: Köp inte nytt och släng inte ditt gamla – byt i stället. Ta med dig max 20 saker förknippade med jul (adventsstjärnor, ljusstakar, pynt med mera). För varje sak du lämnar får du en bytesbiljett som du löser in mot något annat. Under tiden pågår en julkortsverkstad till självkostnadspris.

Studieförbundet Vuxenskolan i Bollebygd lördag 23 november kl 11.30 (inlämning kl 10–11).

 

HELLSING Á LA SABINA

Musik: Spelmannen Sabina Henriksson bjuder på en fartfylld stund i en familjeföreställning (från 3 år) med många av Lennart Hellsings sånger och ramsor om Krakel Spektakel, Sjömansgossen, Herr Gurka, Petronella från Plaskeby, Filip Glad och andra roliga figurer. Biljetter för 20 kronor/styck bokas på biblioteket.

Bollebygds bibliotek lördag 23 november kl 10 och kl 11.30.

 

JULMARKNADER

Julmarknad: Besök julmarknaden i det gamla hälsocentret. Där finns pyssel för barn, lotteri, hantverk, betongtomtar, smycken av pärlor, spel, julkort med mera. Passa även på att ta en fika i stationshuset (öppet kl 11–14) när du ändå är i Hultafors. På lördag är det även dags för Jul på Hindås med julshopping, ansiktsmålning, ponnyridning, våfflor, lotterier , barnens brev till tomten, änglafoto, jul-loppis, premiär för ny bok/signering L Hedenström/T Pedersen, IFK Hindås, De första 100 åren, kafé, levande musik med Katarina Stark sextett, Dramakören med mera.

Hultafors gamla hälsocenter (C-ingången) lördag 23 november kl 10–14. I och vid Hindås station lördag 23 november kl 10–15.

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: Oktawian Bohdziewicz utställning ”De döda tingens förarglighet” har vernissage lördag den 23 november kl 13–16 på Boy konsthall och finns kvar till den 14 december. Utställningen består av uppförstorade vardagsföremål med humor och allvar, såsom hörlurspluppar i maxformat i keramik, påsförslutare, nummerlappar med mera. I Hultafors station/bygdegård visas ”Blått och blandat” – elevutställning för Vuxenskolan i Borås. Galleri Gyllene Hinden visar smide och motorsågskonst av Mikael Sandhagen och Björn Edsholm till och med i dag den 20 november och på lördag öppnar medlemmarnas julutställning.

Boy konsthall i Bollebygd, öppet torsdag–fredag kl 16–19, lördag kl 12–16. Hultafors station lördag 23 november kl 11–14. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.