Guiden: Evenemangstips i Bollebygd med omnejd

Bollebygd Artikeln publicerades
På torsdagar ordnas barnrytmik med Fredrik Plumppu på Bollebygds bibliotek
Foto: Anne Engström/Arkiv
På torsdagar ordnas barnrytmik med Fredrik Plumppu på Bollebygds bibliotek

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

RYTMIK FÖR BARN

Musik: Fredrik Plumppu håller i sång, rörelse och ramsor för barn 0–2 år med start torsdag 19 september. Anmälan till Bollebygds bibliotek, avgift.

Bollebygds bibliotek torsdag 19 september kl 9.15–9.45 (0–1 år) och 9.55–10.25 (1–2 år).

 

FESTIVAL I BOLLEBYGDEN

Festival: Festival i Bollebygden handlar om öppenhet, gemenskap och kärlek. Efter lördagens invigning erbjuds familjeyoga, hjärtöppnande kundaliniyoga och breathwalk i naturen, poesiavslappning och gong, kakaoceremoni, pyssel för barn och vuxna. Dagen avslutas med veganskt och vegetariskt knytkalas, §musik och mantramusik med Trees Be People, Sat Sisters och Leona Frantzich. Söndagen inleds med morgonyoga och frukost, fortsätter med kontaktimprovisation och avslutas med kärleksdans, musik och gemenskap. Biljetter förköps. Mer detaljer finns på Festival i Bollebygden på Facebook.

Hedeberg i Bollebygd lördag 21 september kl 11–23.30, söndag 22 september kl 6–13.30.

 

GIBCA EXTENDED PÅ BOY KONSTHALL

Utställning: Ida Brockmanns utställning ”Brutna länkar och externa hårddiskar på Boy konsthall ingår i Gibca Extended 2019. Utställningen är öppen 19 september–19 oktober. I utställningen fokuserar Brockmann på livet i en högst digital värld. Hon tittar på uppfattningar av det digitala, både som något abstrakt och som något konkret, och undersöker hur dessa påverkar vår varseblivning.

Boy konsthall i Bollebygd, öppet torsdagar och fredagar kl 16–19, lördagar kl 12–16.

 

DIGITALA HJÄLPEN

Digitalt: Lär dig mer om vad du kan göra på din telefon, platta eller dator. Ställ frågor om vad som helst till IT-bibliotekarie Elin Olsson. Ingen föranmälan.

Bollebygds bibliotek tisdagar kl 13–14.

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: I Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek ställer serietecknaren och författaren Henrik Lange ut teckningar till och med den 21 september. Borås målarskola ställer ut elevarbeten i akvarell i Galleri Gyllene Hinden till och med den 25 september.

Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.