Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
Dagens kör under ledning av Torbjörn Widfeldt bjuder på Musik i sommarkväll på torsdagen.
Foto: Anne Engström
Dagens kör under ledning av Torbjörn Widfeldt bjuder på Musik i sommarkväll på torsdagen.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

ALLSÅNGSTIPS MED ”BLOMMAN”

Hjärngympa: Jan ”Blomman” Blomgren leder allsångstipset i kväll (även onsdag 10 juli). LÖs musikaliska klurigheter. Servering finns och hällbakat bröd kan köpas.

Bollebygds hembygdspark onsdag 3 juli kl 18.

 

MUSIK I SOMMARKVÄLL

Musik: Dagens kör under ledning av Torbjörn Widfeldt framför programmet ”Vind och vidd och ett oändligt hem” – om livets gåva, frihet och ansvar. Trestämmiga körsånger med texter av bland andra Margareta Melin varvat med textläsningar av Anne Liisasdotter.

Bollebygds kyrka torsdag 4 juli kl 19.

 

VETERANFORDONSTRÄFF

Fordon: Ta med ditt veteranfordon och visa upp det eller njut av att titta på andras fordon några torsdagar i sommar. Passa på när du är på plats att titta in på Lions loppis inne i stationen (öppen måndag–fredag kl 16–19 och lördag kl 11-14).

Hindås station torsdag 4 juli kl 18–20.

 

DRIVE IN-BINGO

Spel: Töllsjö bingoallians ordnar drive in-bingo på tisdagar. Fika och korv serveras i pausen. Hällingsjö IF har sin drive in-bingo på lördagar. Brickor kan köpas en timme före start.

Holmängen i Töllsjö tisdagar kl 18.45. Björkängsvallen i Hällingsjö lördagar kl 14.

 

KONST OCH HISTORIA

Utställningar: Kerstin Een ställer ut akvarell och akryl på Galleri Gyllene Hinden till och med den 31 juli. Föreningsarkivet i Bollebygd ställer ut Brandförsvarets historia på galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek till mitten av augusti.

Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15. Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.