Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
Fira midsommar i hembygdsparken i Bollebygd.
Foto: Anne Engström/Arkiv
Fira midsommar i hembygdsparken i Bollebygd.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

GRATIS YOGA I PARKEN

Yoga: Yogasouls bjuder på gratis utomhusyoga i biblioteksparken i kväll.

Biblioteksparken i Bollebygd onsdag 19 juni kl 18.30–19.30.

 

SOMMARLOPPIS I HINDÅS OCH MORJHULT

Loppis: Morhults byalag ordnar kafé med loppis några torsdagar i sommar. Lions sommarloppis i Hindås station har premiär på måndag, den 24 juni. Fynda och bidra till Lions ideella verksamhet. Loppisen pågår till och med den 27 juli.

Morjhults gamla skola torsdag 20 juni kl 10–14. Hindås station, öppet måndag–fredag kl 16–19, lördag kl 11–14.

 

MIDSOMMARFIRANDEN

Midsommar: Björketorps sockens hembygdsförening firar i Rävlanda på midsommarafton. KOm kl 10 och hjälp till att klä stången, eller kom kl 14 när firandet inleds med servering, fiskdamm, lotterier med mera. KL 15 har Rävlanda dansgille uppvisning och sedan blir det dans kring stången. I Bollebygd firar man på midsommardagen i hembygdsparken. Dans och lekar startar kl 15. Hällbakat bröd, lotterier och servering finns. I Töllsjö gäller också midsommardagen. Dagen inleds med friluftsgudstjänst och därefter blir det bollkastning, fiskdamm, ankäggsrace med mera och dans runt stången.

Hembygdsgården i Rävlanda fredag 21 juni kl 14–16. Hembygdsparken, Hedebergspark, i Bollebygd lördag 22 juni kl 14–16. Holmängen i Töllsjö lördag 22 juni kl 12.30.

 

DANS TILL ”BLOMMAN” MED VÄNNER

Dans: Jan ”Blomman” Blomgren firar sitt 60-åriga musikliv med att spela upp till dans och bjuda in musikervänner att spela. Den här gången spelar vännerna Rolf & Harald, men Blomman dyker säkert upp i någon låt. Fika ingår i entréavgiften som oavkortat går till scouternas verksamhet.

Rotundan vid scoutgården i Bollebygd söndag 23 juni kl 18.

 

PROVA PÅ KARATE

Sport: Bollebygds karateklubb erbjuder tre tillfällen att testa gratis i sommar för barn från 6 år. Till hösten startas en grupp Bollebygds Karate Kids för barn 6–8 år.

Bollebygds Kyokushin kai (Forssa företagscenter) måndag 24 juni kl 18–19.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.