Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
På lördag är det dags igen för Cykelracet i Bollebygd.
Foto: Anne Engström
På lördag är det dags igen för Cykelracet i Bollebygd.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

DANSA I ROTUNDAN

Dans: Hindås dansgille ordnar sommardanser på onsdagar. I kväll spelar Connys till dansen. Entréavgift, fika finns att köpa.

Hindås bygdegård Rotundan onsdag 12 juni kl 19.

 

SOMMARBOKEN

Läsning: Bollebygds bibliotek erbjuder sommarlediga barn 8–12 år att delta i Sommarboken. Under några veckor från måndag den 17 juni till och med måndag den 19 augusti kan man få lästips, bokprat, fika, låna böcker, pyssla, leta bokstäver med mera i biblioteket. Uppstartsträffen är på måndag.

Bollebygds bibliotek måndag 17 juni kl 14–15.30.

 

CYKELRACET

Cykling: På lördag är det dags för den 39:e upplagan av Cykelracet i Bollebygd - loppet där det inte gäller att cykla snabbast utan att ha knasigast dräkter och galnast fordon. Efter racet blir det efterfest vid Bollekollen. Blåljus uppträder live under racet och på efterfesten spelar ”The Jericho Brothers – special guest Pure-X”. Delta själv eller gå bara och titta på alla som cyklar.

Start Källevägen (idrottsplatsområdet) i Bollebygd lördag 15 juni kl 16.

 

DRIVE IN-BINGO

Bingo: Ta bilen till Töllsjö eller Hällingsjö och spela bingo med Töllsjö bingoallians eller IFK Hällingsjö. Tuta när du får en rad. I Töllsjö serveras fika och korv i pausen.

Holmängen i Töllsjö tisdagar kl 18.45. Björkängsvallen i Hällingsjö lördagar kl 14 (brickor säljs från kl 13).

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: På Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek finns Arne Hanssons fotoutställning ”Samma vatten” kvar till och med den 28 juni. På Galleri Gyllene Hinden finns Christina Abrahamssons akvareller och papier machéfigurer med fotbollstema och naturtema till och med den 26 juni.

Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.