Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
På fredag och lördag är det dags för Bollebygd Pride igen.
Foto: Lars-Åke Green/Arkiv
På fredag och lördag är det dags för Bollebygd Pride igen.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

ONSDAGSDANSER

Dans: Hindås dansgille ordnar sommardanser. Fika finns att köpa. Entréavgift. I kväll spelar Diggarna.

Hindås bygdegård Rotundan onsdag 15 maj kl 19.

 

VILL DU BLI KONFIRMAND?

Kyrkligt: Bollebygds pastorat ordnar en träff där man berättar om vad konfirmationsläsningen innehåller.

Bollebygds kyrka torsdag 16 maj kl 19.

 

BOLLEBYGD PRIDE

Manifestation: Fredag och lördag firas allas rätt till kärlek av Bollebygd Pride. Fredag kl 18 föreläser Tasso Stafilidis om Kärlekens pris och fredag kl 20 föreläser Abdolah Hoseini och Samiaullah Amiri om ”Ung, kär och homosexuell i Afghanistan – är det möjligt?”. Lördagen inleds med queer familjeyoga kl 10, följt av workshop i våldsprevention kl 10.45, slöjdskapande med Västarvet kl 11, frigörande gongavslappning kl 11.30, knytkalas kl 12.30, sagoberättande kl 13.30, hbtq-skola kl 14.30. Paradtagg kl 15.30–15.59 innebär tal av Tina Wilhelmsson och sambamusik innan paraden avgår kl 16 från biblioteksparken till Krafthuset där det blir tal, grill, uppträdande, melloquiz och tagg inför Eurovision song contest.

Bollebygdsskolans matsal fredag 17 maj kl 18, Krafthuset i Bollebygd fredag 17 maj kl 20, Regnbågsparken (biblioteksparken) i Bollebygd lördag 18 maj kl 10–16, Krafthuset lördag 18 maj kl 16.30–21.

 

GAMMALDAGS KAFFEKALAS och LOPPIS

Fika: Bollebygds hembygdsförening ordnar gammaldags kaffekalas med sju sorters kakor och moccatårta. Samtidigt är det loppmarknad i hembygdsparken.

Bollebygds hembygdsgård söndag 19 maj kl 11–14.

 

KLIMATFESTIVAL

Festival: Equmeniakyrkan i Rävlanda firar att man har satt solceller på taket med en klimatfestival för att inspirera fler att bidra till en hållbar framtid. Elinväst visar och informerar om solceller och det blir fika, utställare, föredrag, försäljning, musik och poesi med Hillo. Fri entré.

Equmeniakyrkan i Rävlanda söndag 19 maj kl 15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.