Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
Fira valborgsmässoafton i Bollebygds hembygdsgård.
Foto: Anne Engström/Arkiv
Fira valborgsmässoafton i Bollebygds hembygdsgård.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

FIKA OCH UMGÅS PÅ VÄGKORSET

Kafé: Kafé Vägkorset (i korsningen Kungsbackavägen/Stationsvägen) håller numera öppet med frivilliga krafter. Fika till humant pris och umgås i en trivsam miljö.

Kafé Vägkorset i Bollebygd, öppet måndag–onsdag kl 10–14.

 

KURIOSAKAFÉ

Kafé: Njut av kaffe, hembakat och loppis med kuriosa i mysig miljö.

Hultafors station/bygdegård lördag 27 april kl 11–14.

 

MUSIK OCH SÖNDAGSKAFÉ

Musik: Bengt-Ingvars kommer till Töllsjö och spelar vid söndagskafé i Ordenshuset. Ingvar Karlsson var en gång med och startade Sven-Ingvars och repertoaren består till stor del av Sven-Ingvars största hits. Kaffe ingår i entréavgiften.

Ordenshuset i Töllsjö söndag 28 april kl 15.

 

VALBORGSMÄSS VID HEMBYGDSGÅRDEN

Firande: Bollebygds hembygdsförening ordnar Valborgsmässofirande på tisdag i Hedebergspark (hembygdsgården). Museet håller öppet klockan 16–18 för visning och brödförsäljning. Serveringen i Åsenstugan är öppen klockan 18–21. Elden tänds klockan 19.30 varefter 2019 års Bollebygdsambassadör Bengt-Olof Hammar håller vårtal och Bollebygds kyrkokör framför vårsånger.

Hedebergspark i Bollebygd tisdag 30 april kl 16–21.

 

BOLLEBYGDSBOR OCH GLASKONST

Utställningar: Christer Falk har fotograferat de flesta av Bollebygdsborna och en och annan besökare. Se mer än 500 fotografier i hans utställning på Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek. Sista dagen är på lördag den 27 april. Bollebygdskonstnären Outi Anderssons utställning av fusat glas är kvar på Galleri Gyllene Hinden till och med den 1 maj.

Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.