Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
PK Mahanandia berättar om hur han cyklade från New Delhi till Borås för att återförenas med sin Lotta von Schedvin.
Foto: Lars-Åke Green/Arkiv
PK Mahanandia berättar om hur han cyklade från New Delhi till Borås för att återförenas med sin Lotta von Schedvin.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

PÅ CYKEL FRÅN NEW DELHI TILL BORÅS

Föredrag: Bollebygds kulturförening och Studieförbundet Vuxenskolan har bjudit in PK Mahanandia som berättar om sin cykeltur från New Delhi till Borås för kärleken till Lotta von Schedvin som han sedan gifte sig med. Rabatt på entréavgiften för medlemmar.

Bollegården onsdag 20 mars kl 19–21.

 

KONSTUTSTÄLLNING, TIPSPROMENAD OCH VÅFFELKAFÉ

Konst: Pernilla Hellberg och Maria Särnbratt ställer ut i Hultafors station/bygdegård. Barnvagnsvänlig tipspromenad ordnas söndag med starttid klockan 10–11. Våffelservering.

Hultafors station lördag–söndag 23–24 mars kl 10–14.

 

TIPSPROMENAD

Hjärngympa: Hestrafors IF:s supporterklubb ordnar den andra av fem söndagstipspromenader. Kaffe och våfflor serveras i klubbstugan.

Hestrafors IF:s klubbstuga i Bollebygd söndag 24 mars, start kl 10–11.

 

STORLOPPIS

Loppis: Återvinning är i tiden. Handla prylar av ett 40-tal Bollebygdsbor och köp våfflor och annan god fika av Gaddenskolans klass 5.

Bollebygdsskolans matsal lördag 23 mars kl 10–15.

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: Boy konsthall visar ”Daydreams – a dialogue in blue” av Hanna Larsson (virkat och sytt) och Terese Molin (vävt) till och med den 23 mars. Galleri Gyllene Hinden visar Ester Kamariks akvareller till och med den 27 mars. Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek visar Ingegerd Ahlborgs akvareller till och med den 30 mars.

Boy konsthall i Bollebygd, öppet torsdag–fredag kl 16–19, lördag kl 12-16 Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15. Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.