Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
Vägkorset i Bollebygd är en samlingsplats. I kväll bildas en förening för den fortsatta driften.
Foto: Anne Engström
Vägkorset i Bollebygd är en samlingsplats. I kväll bildas en förening för den fortsatta driften.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

GÅ PÅ KOMMUNFULLMÄKTIGE

Politik: Politik kan vara spännande. Hör vad våra folkvalda har att säga om kommunal borgen till fiber, vad kommunstyrelsens ordförande svarar på frågor om hur Bollebygds kommun ska behålla och rekrytera personal och planerna på skola/förskola vid Kulla med mera. Följ mötet på plats eller via kommunens hemsida.

Bollebygdsskolans matsal torsdag 14 mars kl 17.

 

KURIOSAKAFÉ

Kafé: Njut av en god fika och fynda kuriosa på loppisen på andra våningen i Hultafors bygdegård/station. På lördag utlovas nygjorda semlor till kaffet.

Hultafors station lördag 16 mars kl 11–14.

 

GÅ TIPSPROMENAD

Hjärngympa: Hestrafors IF:s supporterklubb arrangerar tipspromenad fem söndagar i rad, med premiär nu på söndag. Kaffe och våfflor serveras i klubbstugan.

Hestrafors IF:s klubbstuga söndag 17 mars, start kl 10–11.

 

FIKA PÅ VÄGKORSET

Kafé: Kafé Vägkorset (gamla krogen i Bollebygd) har öppet med frivilliga krafter och erbjuder både fika till självkostnadspris och gemenskap. Om du vill engagera dig extra kan du bli medlem i föreningen i samband med årsstämman i kväll, den 13 mars klockan 19, för valfri summa från 10 kronor och uppåt.

Vägkorset i Bollebygd, öppet måndag–onsdag kl 10–14.

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek visar akvareller av Ingegerd Ahlborg till och med den 30 mars. Galleri Gyllene Hinden visar Ester Kamariks akvareller till och med den 27 mars. Boy konsthall visar ”Daydreams – a dialogue in blue” av Hanna Larsson (virkat och sytt) och Terese Molin (vävt).

Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15. Boy konsthall i Bollebygd, öppet torsdag–fredag kl 16–19, lördag kl 12-16.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.