Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
Olle Junholm, Britta Andersson och Sinikka Thörn gör en föreställning om Nils Ferlin.
Foto: Privat
Olle Junholm, Britta Andersson och Sinikka Thörn gör en föreställning om Nils Ferlin.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

SUE SERGEL TRIO

Musik: Sue Sergel Trio spelar bluesinspirerad amerikansk folkmusik. Entréavgift. Biljetter kan förköpas via Hindasstation.se eller hos Gyllene Hinden.

Hindås station söndag 24 februari kl 16.

 

SAMTAL OM KRISTEN TRO

Religion: Elisabeth Sandlund, ledarskribent på tidningen Dagen, kommer till Rävlanda på söndag och berättar om hur hon kom i kontakt med en personlig tro i vuxen ålder. Efter mingel i kyrkan samtalar hon med journalisten Magnus Svenungsson. På tisdag kommer hon till Bollebygd för ett samtal om den kristna trons återkomst i Sverige.

Björketorps kyrka i Rävlanda söndag 24 februari kl 18. Bollebygds församlingshem tisdag 26 februari kl 18.

 

”EN LUFFARE ÄR JAG” - FERLINAFTON

Musik: Bollebygds riksteaterförening presenterar världspremiären av Ferlinföreställningen ”En luffare är jag” med Britta Andersson, Sinikka Thörn och Olle Junholm. Det blir en föreställning med berättande, dikter, sång och musik om Nils Ferlins liv och musik. Biljetter kan förköpas hos Görels. Servering i pausen.

Bollegården i Bollebygd tisdag 26 februari kl 19 (mingel från kl 18.30)..

 

DANS I ROTUNDAN

Dans: Tisdagsdanserna fortsätter varannan vecka i Rotundan. På tisdag är det Kennet & Classe som står för musiken. Fika ingår i entréavgiften.

Hindås bygdegård Rotundan tisdag 26 februari kl 18–21.30.

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: Marie Selenius spännande utställning av akvarell och akryl finns kvar i Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek till och med den 2 mars. Boy konsthall visar Marjan Jabipishes målningar till och med den 23 februari. Galleri Gyllene Hinden visar Suzanne Ekeroths luffarslöjd till och med den 27 februari.

Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Boy konsthall, öppet torsdag–fredag kl 16–19, lördag kl 12–16. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.