Guiden

Bollebygd Artikeln publicerades
Besök Bollekollen och testa biski i backen.
Foto: Anne Engström
Besök Bollekollen och testa biski i backen.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd.

SE TINGSHUSET FLYTTAS

Flytt: På torsdag förmiddag lastas Tingshuset i Bollebygd på en trailer och transporteras österut till granntomten. I samband med flytten bjuder hembygdsföreningen på fika.

Tingshuset i Bollebygd torsdag 14 februari kl 10.

 

LYSSNA TILL VÅRA FOLKVALDA

Politik: Torsdag kväll är det möte i Bollebygds kommunfullmäktige. Bland annat ska politiker väljas till de två nya nämnder som blir resultatet när bildnings- och omsorgsnämnden delas. Några nya motioner presenteras också. Följ mötet på plats eller via kommunens hemsida.

Bollebygdsskolans matsal torsdag 14 februari kl 17.

 

TESTA ATT ÅKA BISKI

Utförsåkning: Mathias Carlzon erbjuder alla som vill att testa att åka biski i Bollekollens skidbacke. Biski eller sitski ger en möjlighet för personer med funktionsvariationer att åka utför tillsammans med en person på skidor. Det bjuds även på våfflor i backen. Vi hoppas på tillräckligt med snö.

Bollekollen fredag 15 februari kl 10–15.

 

KURIOSAKAFÉ MED SEMLOR

Kafé: Kuriosakaféet i Hultafors station/bygdegård är öppet varannan lördag. Nu på lördag utlovas semlor till kaffet. Ta en fika och passa på att fynda bland loppisprylarna.

Hultafors station lördag 16 februari kl 11–14.

 

UTSTÄLLNINGAR

Konst: Suzanne Ekeroth visar bruksföremål och konst tillverkat i luffarslöjd på Galleri Gyllene Hinden. Marie Selenius visar akvarell och akryl på Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek. Marjan Jabinpishe visar sina målningar hos Boy konsthall.

Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15. Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Boy konsthall i Bollebygd, öppet torsdag–fredag kl 16–19, lördag kl 12–16.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.